Radio City

rock-perintöä vaalimassa

Kuuntele

Tuulipuiston kaavoitusta esitellään Paimiossa


Turku |  6.03.2013 16:01 | Maisku Holmström


Huso-Pöylän tuulivoimapuiston osayleiskaavaluonnoksia ja tuulipuistoon liittyviä selvityksiä esitellään yleisötilaisuudessa Paimion kaupungintalollla huomenna. Tuulipuistoa suunnitellaan Paimion ja Salon kaupungin rajamaastoon.

Paimion kaupunki ja Salon kaupunki käynnistivät viime vuonna yhteishankkeena tuulivoimapuiston suunnittelun Huso-Pöylän alueelle. Tuulivoimapuiston kokonaispinta-ala on noin 4,6 neliökilometriä. Kumpikin kaupunki laatii alueillensa osayleiskaavat, joissa määritellään maankäytölliset lähtökohdat tuulivoimapuiston rakentamiseksi. Alueelle on suunnitteilla yhdeksän tuulivoimalaa, joista seitsemän sijoittuu Paimioon ja kaksi Saloon.

Kaavaluonnokset on hiljattain käsitelty Paimion ympäristölautakunnassa ja kaupunginhallituksessa sekä Salon kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Kaavaluonnokset asetetaan molemmissa kaupungeissa nähtäville 1.3.2013-2.4.2013 väliseksi ajaksi.

Huomisessa yleisötilaisuudessa esitellään molempien kaupunkien kaavoitushankkeita. Paikalla on Paimiossa ja Salossa kaavoitustyötä ohjaavia virkamiehiä sekä kaavahankkeissa konsulttina toimivan Pöyry Finland Oy:n suunnittelijoita esittelemässä aineistoja ja vastaamassa kysymyksiin.
Kommentit


LuetuimmatALUEET/TURKU

TUTOlle vaikeat kaksi pistettä ensimmäisestä kotiottelusta
20.09.2014 19:43 | Turku | Janne Laakso


TUTO Hockeyn tämän kauden ensimmäinen kotiottelu oli tuskainen taistelu, kun vierasjoukkue KeuPa HT johti ottelua suurimman osan ajasta ja ratkaisu saatiin vasta voittalaukauskilpailussa. TUTO nappasi lopulta kaksi pistettä kun ottelu päättyi lukemiin 3-2.


TUTOlle kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto Lempäälässä
19.09.2014 21:18 | Turku | Janne Laakso


Keskiviikon tappio Heinolassa oli taaksejäänyttä elämää, kun TUTO matkusti perjantai-iltana Lempäälään kohtaamaan LeKin. TUTOn maalilla päivystänyt Kaapo Kähkönen piti maalinsa puhtaana ja TUTO nappasi pisteet mukaansa maalein 0-2.


Paimion sairaalalle apurahaa Yhdysvalloista
19.09.2014 15:27 | Turku | Maisku Holmström


Yhdysvaltalainen Getty-säätiö on myöntänyt 180 000 dollarin suuruisen apurahan Alvar Aalto -säätiölle Paimion parantolan säilyttämisen hallintasuunnitelman toteuttamiseen. Hankkeen on määrä käynnistyä välittömästi. Vastaavanlaista mittavaa säilyttämisen hallintasuunnitelmaa ei ole aikaisemmin tehty Suomessa.


Föri lähtee vuosihuoltoon ja Förin ympäristön kunnostus aloitetaan
19.09.2014 15:24 | Turku | Maisku Holmström


Kaupunkilautta Föri viedään telakalle vuosittaiseen syyshuoltoon maanantaina 22.9. klo 9 alkaen. Telakointi kestään noin kaksi viikkoa. Huollon aikana Förin tilalla liikennöi M/S Ruissalo. Förin telakoinnin aikana aloitetaan förin ympäristön kunnostaminen.Meyer Turku aloittaa toimintansa – kahden risteilylaivan tilaus varmistui
19.09.2014 14:08 | Turku | Maisku Holmström


Suomen valtio ja saksalainen laivanrakennusyhtiö Meyer Werft ovat ostaneet STX Finland Oy:n koko osakekannan STX Europe Ltd:ltä. Meyer Werft ja Suomen valtio julkistivat alustavan yritysostosopimuksensa 4. elokuuta 2014. Nyt vielä jäljellä olleet kaupan toteutumisen ehdot ovat täyttyneet sillä saksalaiset kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet yritysoston tarkastuksensa jälkeen. Kaupallisten pankkien kanssa on myös päästy sopimukseen alusten rakennusaikaisesta rahoituksesta.


Opiskelija löysi viikinkiaikaisen rahakätkön Aurajokilaaksosta
19.09.2014 12:08 | Turku | Maisku Holmström


Kaarinan ja Turun rajalta, Aurajoen lähettyviltä on löytynyt viikinkiaikainen rahakätkö. Löydön teki turkulainen geologian opiskelija Emil Nygård. Kätkö sisältää yhteensä 26 hopearahaa tai hopearahan katkelmaa. Viikinkiaikaisen rahakätkön rahat asetetaan yleisön nähtäville Aikamoinen Aikajana -näyttelyn yhteyteen Turun linnassa Turun päivänä 21.9.


Turun päivänä 21.9. tutustutaan Turku 2029 -strategiaan
19.09.2014 09:38 | Turku | Maisku Holmström


Sunnuntaina vietettävänä Turun päivänä on tarjolla monipuolista ohjelmaa eri puolilla kaupunkia. Turun kotiseutupäivää on vietetty vuodesta 1961 lähtien Turkuseuran aloitteesta.