Radio City

rock-perintöä vaalimassa

Kuuntele

TUUBI esittelee koululaisten mediaosaamista


Turku | 29.01.2013 11:01 | Maisku Holmström


Turkulaiset koulut ovat saaneet uuden verkossa olevan viestintäaseman, jolla ne voivat esitellä toimintaansa.

Tammikuun lopusta alkaen koulut esittelevät toimintaansa Turun sivistystoimialan Tuubi-viestintäasemalla (tuubi.edu.turku.fi). Tuubi kokoaa samalle sivulle kouluissa tuotetut videot, animaatiot ja artikkelit. Oppilaiden perheet ja sukulaiset sekä kaverit toisissa kouluissa voivat tutustua koulun arkeen Tuubin kautta ja kommentoida sivuille ladattuja tuotoksia. Tuubi tarjoaa myös opettajille ideavaraston oppitunteja varten, ja Tuubissa on helppo ideoida koulujen yhteistä toimintaa.

Turun kouluissa kiertää kaksi YKÄ-hankkeen mediasalkkua, joiden avulla kouluissa päästään kokeilemaan tablettilaitteiden käyttöä mediaoppitunneilla. Opettajia ja oppilasryhmiä on syksystä asti koulutettu animaation, videon ja valokuvauksen saralla. Tarkoituksena on vahvistaa koulujen mediakäytänteitä, kehittää mediaan perustuvan opetuksen pedagogista ulottuvuutta ja motivoida oppilaita koulutyöhön uudella tavalla.

Yhteisöllisyys, koulu ja älykkäät palvelut on Euroopan aluekehitysrahaston rahoittama hanke, joka toimii Turun lisäksi myös Helsingissä ja Lappeenrannassa. Turun osahanketta koordinoi Tietokone opetuksessa - TOP-keskus.


Kommentit

ALUEET/TURKU

Pikkuleijonissa TPS-väriä
17.04.2014 15:21 | Turku | Maisku Holmström


Kolme Tepsiläistä on mukana avauskokoonpanossa, kun Suomi kohtaa Tanskan alle 18-vuotiaiden MM-kisojen avausottelussa tänään Lappeenrannassa. Pikkuleijonissa Suomen paidan päälleen pukevat TPS:n Teemu Lämsä, Manu Honkanen ja Mikko Rantanen.


Kysy Turun kaupungin nuorten palveluista Facebookissa 23.4.
17.04.2014 15:20 | Turku | Maisku Holmström


Turkulaisille tarjotaan mahdollisuus kysyä kaupungin nuorisopalveluista myös Facebookin kautta. Ensimmäistä kertaa kokeiluluontoisesti järjestettävä reaaliaikainen kyselytunti järjestetään Turun kaupungin Facebook-seinällä keskiviikkona 23.4. klo 17.-19.


Kaarinan nuorkauppakamarin Intohimona Itämeri jatkuu
17.04.2014 09:09 | Turku | Maisku Holmström


Kaarinan Nuorkauppakamari jatkaa viime vuonna onnistuneesti aloitettua Intohimona Itämeri -projektia. Viime keväänä Kaarinan Nuorkauppakamari toteutti yhdessä Kaarinan ja Paimion koulujen kanssa tapahtumapäivän, jossa alakoululaisille järjestettiin ohjelmaa meren rannalla.


Itämeren valtioiden neuvoston kokouksessa tapaavat ympäristöministerit
17.04.2014 08:51 | Turku | Maisku Holmström


Kesäkuun alussa Turussa järjestettävää Itämeren valtioiden neuvoston (CBSS) kokousta ei aiemmista suunnitelmista poiketen järjestetä pääministeritason kokouksena. Kokous valmistellaan sen sijaan pidettäväksi ympäristöministeritasolla.Kultarannassa keskustellaan kesällä Venäjän kehityksestä
17.04.2014 08:49 | Turku | Maisku Holmström


Ulkopoliittinen keskustelutapahtuma Kultaranta-keskustelut järjestetään jälleen tänä vuonna. Tasavallan presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarantaan kokoontuu 8.-9. kesäkuuta 2014 satakunta ulko- ja turvallisuuspolitiikan tuntijaa ja keskustelijaa. Yksi keskusteluiden kantavista aiheista tulee olemaan Venäjän kehitys.


Kevään kalanpoikasten istutukset ovat käynnissä
16.04.2014 14:51 | Turku | Maisku Holmström


  Airiston-Velkuan kalastusalueen vesille laskeviin jokiin istutetaan tänä keväänä noin 200 000 vastakuoriutunutta meritaimenen poikasta. Kaksivuotiaita poikasia on laskettu Aurajokeen Halistenkoskella tänään.


Paraisilla Lillholmenin läppäsillan kohdalla liikenteen häiriöitä sillan korjaustöiden vuoksi
16.04.2014 14:42 | Turku | Maisku Holmström


Lillholmenin läppäsillan korjaustyöt Tervsundin paikallistiellä 12029 Paraisilla jatkuvat. Sillan apuläppien kunnostustöiden johdosta liikenne joudutaan rajoittaan 2,7 metrin levyiselle ajokaistalle. Tällä toimenpiteellä siltaa ei tarvitse sulkea kokonaan autoliikenteeltä apuläppien kunnostustöiden ajaksi.


Luetuimmat