Radio City

rock-perintöä vaalimassa

Kuuntele

Ladataan

Kalasataman suuralue rakentuu vähitellen


Helsinki | 27.03.2012 10:23 | Niina Jokiaho


Ensimmäiset tornitalot kohoavat alueen maamerkeiksi vuoteen 2016 mennessä.

Kalasataman keskuksen suururakka on vielä lähinnä suuri monttu metroaseman vieressä. Juuri nyt työ etenee vauhdikkaimmin katseilta suojassa telttapeitteen ja maan alla. Aina 20-luvulle jatkuvien rakennustöiden maansiirtourakka on yli kolme kertaa Kampin keskuksen kokoinen.

– Toistaiseksi olemme louhineet 181 000 kuutiota, mutta urakasta on koossa vasta reilu viidennes, sillä siirrettävän maan kokonaismäärä on 770 000 kuutiota, rakennusyhtiö SVR:n työmaapäällikkö Jukka Nikkola kertoo. Kampin keskuksessa louhittavaa oli 230 000 kuutiota.

– Tällä hetkellä meitä työskentelee 120 miestä, mutta kolmen vuoden sisällä rakentajien määrä kasvaa noin tuhanteen, Nikkola jatkaa.

Metroradan vieressä valkoisessa jättiteltassa valmistuu 130 metriä pitkä uusi metrosilta, joka siirretään paikalleen heinäkuussa. Siirtoon on varattu viikko aikaa heinäkuun puolivälissä, jolloin metroliikenne Kulosaaren ja Ruoholahden välillä seisahtuu.

Louhinta ja räjäyttely jatkuu vuoteen 2014

Kalasataman keskuksen kuusi asuintornia sekä hotelli- ja toimistotornia muuttavat itäisen kantakaupungin ilmeen. Torneissa on 20–33 kerrosta ja korkein niistä nousee 126 metriin. Kalasataman keskuksen kohdalla Itäväylä ja metro katetaan laajalla viherkannella, jolla sijaitsevat myös asuinrakennusten piha-alueet.

Tornien yhteyteen rakennetaan monipuolinen kaupallinen keskus ja lisäksi noin 10 000 neliömetrin suuruiset sosiaali- ja terveysaseman tilat.

Keskuksen louhinta- ja räjäytystyöt jatkuvat vuoteen 2014 asti.

Talonrakennustyöt aloitetaan vuoden 2013 alkupuolella. Sosiaali- ja terveysasema, keskuksen muut julkiset tilat, kunnallistekniset rakenteet sekä ensimmäinen asuntotorni valmistuvat vuonna 2016. Kaupallinen keskus on suunniteltu valmistuvaksi myös vuonna 2016. Loput osat valmistuvat vaiheittain vuoteen 2021 mennessä.

SRV:n Maija Saastamoinen lupaa suuren yleisön pääsevän tutustumaan rakennustyömaahan heti kun työturvallisuus sen sallii ja näytettävää on riittävästi.  – Kampin ja Musiikkitalon tavoin luvassa on työmaakierroksia ja lisäksi pohdimme vakituisen infopisteen avaamista.

Lisää aiheesta


Avainsanat
kalasatama

Kommentit


Luetuimmat