Radio City

rock-perintöä vaalimassa

Kuuntele

Radio City selvitti: Näihin ravintoloihin koirat pääsevät Helsingissä


Helsinki |  8.03.2012 07:00 | Rea Haverinen


Vuoden alussa voimaan tullut lakimuutos mahdollistaa koirien pääsyn ravintoloihin, baareihin ja kahviloihin. Yhä useampi helsinkiläisravintola onkin ottanut tilanteesta vaarin.

Punavuoressa sijaitsevaan Ravintola Toriin koira-asiakkaat ovat tervetulleita. Myös Cafe Ursulaan koirat ovat tervetulleita,  joskaan eivät Paviljongin puolelle. Kluuvin kauppakeskuksessa sijaitseva Salaatti- ja samppanjabaari Verso toivottaa koirat tervetulleeksi.

- Kavereitahan ne on, toteaa Verson toinen omistaja Tuukka Ahonen.

Delifox-ravintoloihin koirat ovat pääasiallisesti tervetulleita. Tämän myötä koiraystävällisten ravintoloiden lista ylettyy jo Olutravintola Hilpeään Haukeen, Olutravintola Janoiseen Loheen, Olutravintola Vastarannan Kiiskiin, Olutravintola Punavuoren Ahveneen sekä Olutravintola Kauniiseen Kampelaan.

Old Anchor eli tuttavallisemmin Ankkuri-ravintola on Delifox-ravintoloista ainoa, jossa koiran kanssa pääsee vain pubipuolelle. Myös pubin puolelle saa kuitenkin ruokatarjoilua.

Myös Ravintola Kaisaniemi toivottaa koira-asiakkaat tervetulleeksi. Joitakin vaatimuksia koira-asiakkaillekin asetetaan.

- Kiltit koirat ovat tervetulleita, monesta paikasta todetaan hymyillen.

Delifox-ravintoloista sanotaan, että koirien yhtäaikaista määrää ravintoloissa pidetään silmällä.

- Täytyy muistaa, ettei kyseessä ole kenneli.

Ravintola Cityn tekemän selvityksen mukaan ravintolaketjut ovat nihkeitä ottamaan asiakkaikseen koiria. Esimerkiksi HOK-elannon S-ryhmän ravintoloissa yleinen linjaus on, etteivät koirat ole tervetulleita mahdollisten allergioiden takia.

Myös Rafla.fi-palvelun ravintolat eivät ota koiria asiakkaiksi. Näihin ravintoloihin kuuluvat muun muassa Helsingissä La Famiglia, Raffaello, König, Morrison's, Santa Fe, Tapas BaCelona, Grande Grill ja Sir Eino.

Keskuskadussa sijaitsevasta Iguanasta kerrotaan, etteivät Iguana-ravintolat ota koiria asiakkaiksi.

- Emme ota eläimiä ollenkaan. Se ei ole meidän mielestä niin hygienistä, kommentoidaan Keskuskadun Iguenasta.

Myöskään Cafe Lasipalatsiin ei koirien kanssa ole asiaa.

Tiedätkö sinä muita paikkoja, joihin koirat ovat tervetulleita? Kerro löydöistäsi alla.

 
Kommentit


Luetuimmat