Elinkautisvanki ennustaa Jari Aarniolle vaikeuksia vankilassa: "Laastaria kannattaa ottaa mukaan"

29.12.2016 12:53 - Rea Tallgren

Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön entinen päällikkö Jari Aarnio sai kymmenen vuoden vankeustuomion.

Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin tänään kymmenen vuoden ehdottomaan vankeuteen. Oikeuden mukaan Aarnio syyllistyi useisiin törkeisiin huumausainerikoksiin. Lisäksi Aarnio tuomittiin muun muassa törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä, oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta ja viidestä törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Naarajärven avovankilassa kakkuaan istuva entinen NBK-rikollisjärjestön johtaja Lauri "Late" Johansson tuntee Aarnion monien vuosien takaa. Johansson murhasi muun muassa Remu Aaltosen veljen Jari Aaltosen vuonna 1998. Johansson kommentoi Aarnion vankeuspäätöstä tuoreeltaan Radio Cityn Jete Olliselle.

Pitkästä kakusta selviämiseen Johanssonilla on selkeät ohjeet:

- Kannattaa hankkia joku harrastus. Aika moni lukee ja treenaa, riippuu millä osastolla on. Suljetussa talossa Aarnio ei voi olla kuin eristyksissä. Mäkin oon saanut pari tikkii vankilassa, veikkaan, että Aarniolle luvassa on muutama enemmän. 

Johanssonin mukaan Aarnion pitäisi saada jr-merkintä, eli merkintä järjestäytyneestä rikollisuudesta. Tuolloin miehellä ei olisi asiaa avovankilaan. 

- Kyllä se pätevä kaveri varmasti on, mutta kytän palkoilla ei varmaan tullut yhtä hyvin toimeen kuin Aarnio olis halunnut, Johansson sanoo. 

- Sano Aarniolle, että varaa laastaria mukaan, kun menee sinne vankilaan! Johansson neuvoo Jetelle. 

Kuuntele Jete Ollista Radio Cityn Päivässä arkisin klo 10-13. Liity Radio Cityn Facebook-ryhmään tästä

Kilpailut

Uusimmat