Kuva: Fotolia

Musiikilla suuri vaikutus makuihin – huono musiikki voi olla syy siihen, ettei olut maistu

22.06.2016 16:45 - Senja Rapila

Jos lempioluesi maistuu baarissa pahalta, voit huoletta syyttää siitä baarin huonoa musiikkia.

Seuraavan kerran kun juoma ei maistu baarissa, voit mennä syyttämään asiasta paikallista DJ:tä. Uuden tutkimuksen mukaan musiikki vaikuttaa paljon siihen, miltä suosikkijuomamme maistuu ja kuinka vahvalta se tuntuu juomishetkellä.

Tutkimus toteutettiin vapaaehtoisilla, joille juotettiin samanlaista olutta kahteen otteeseen. Juomisen aikana taustalla soitettiin kuitenkin molemmilla kerroilla erilaista musiikkia. Tutkimuksessa saatiin selville, että erilainen musiikki todella vaikuttaa siihen, kuinka juoma koetaan.

Kun tutkijat soittivat leikkisää, kevyttä musiikkia, osallistujat kertoivat oluen maistuvan makeammalta. Kun taustalla soi kappale, jossa oli pääosassa jytäkkä basso, juoman maku puolestaan yhdistettiin kitkeryyteen.

- Kun kuuntelee miellyttävää ja suloista musiikkia, koehenkilö siirtää hänen kokemuksensa ja tunteensa musiikista olueen, jota he maistelevat, tutkijat kertoivat Eater-julkaisulle.

Tutkimus siis puoltaa sitä, että musiikilla on suuri vaikutus maistetun juoman makuun. Voimme tästä myös päätellä että musiikki voi vaikuttaa myös muiden juomien makuihin, oli se sitten viiniä, olutta tai vaikka kivennäisvettä. 

Lähde: Insider

Lue myös: Pidä huolta vatsastasi - juo viiniä

Lue myös: Olut tekee hyvää aivoille? Suomalaistutkimus selvitti

Lue myös: Paras tutkimustulos ikinä? "Kaksi lasillista viiniä iltaisin auttaa laihtumaan"

Kilpailut

Uusimmat