Kuva: Mikko Räsänen

Von Hertzen Brothers -solisti: "Olemme yhtä pitkän linjan rokkityyppejä kuin Radio City"

23.04.2015 13:30 - Eeva Rajala

Radio City juhlii vapun alla 30-vuotista taivaltaan. Synttäreillä esiintyvän Von Hertzen Brothersin solisti kertoo Suomen vanhimpaan rock-kanavaan liittyvistä muistoistaan.

Mikko von Hertzenin varhaisimmat muistot Radio Citystä liittyvät Venus Flytrap -nimiseen bändiin, jossa Mikko ja Kie von Hertzen soittivat ennen Kien Don Huonot -yhtyeeseen siirtymistä. Mikko muistelee olleensa kyseisen orkesterin kanssa keikalla mahdollisesti Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 1989. Samana päivänä Radio Cityssä tuolloin juontajana ollut tuottaja ja muusikko Kimmo Helistö soitti ensimmäistä kertaa Venus Flytrapin demon radiossa.

- Se oli nimenomaan Radio City. Se oli kyllä aika mieletön juttu. Muistan, että olimme ihan täpinöissämme, että tästä tulee paras keikka ikinä, ja siitä tulikin aika hyvä keikka, Mikko kertoo Radio Citylle.

Mies muistelee myös olleensa Von Hertzen Brothersin kanssa keikalla Radio Cityn hautajaisissa muutamia vuosia taaksepäin.

- Ollaan oltu hautajaisissa ja nyt on selkeästi tällainen uudestisyntynyt juhlavuosi. Se on hyvä, että meidät pyydetään soittamaan. Ihan selkeästi olemme yhtä pitkän linjan rokkityyppejä kuin Radio Citykin, rokkari heittää.

Samalla hän laskee, että Von Hertzen Brothers on vaikuttanut yhtyeenä puolet siitä ajasta, kun Radio City on ollut olemassa. Hänen mukaansa muutenkin mennään aika käsi kädessä, sillä hän sai ensimmäisen rumpusettinsä todennäköisesti Radio Cityn perustamisvuonna 1985.

"Ajattelin etten palaisi rokkitouhuihin"

Radio Cityn täyttäessä 30 vuotta, Mikko von Hertzen muistelee, millainen hän itse oli kolmekymppisenä. Tuolloin elettiin vuotta 2002. Juuri silloin oli tullut yhtyeen Experience-albumi, ja Mikko oli matkannut takaisin Intiaan muutaman huonon keikan jälkeen. Kaksi ensimmäistä keikkaa olivat menneet todella huonosti. Kolmas, Helsingin Tavastialla, vedetty keikka oli jo sujunut paremmin.

- Jotenkin varmaan silloin vielä ajattelin, etten palaisi näihin rokkitouhuihin, vaikka se oli jättänyt sellaisen pienen pallon pyörimään takaraivoon, Mikko muistelee.

30-vuotiaana Mikko oli vielä hyvin omistautunut hyväntekeväisyysorganisaation työntekijä Intiassa, eikä hän oikeastaan ajatellut, että hänestä tulisi tässä elämässä vielä rocktähti.

- En nyt tiedä, olenko rocktähti, mutta aika paljon hommaa tässä on riittänyt, että sillä tavalla rocktyöläinen, jos ei muuta, Mikko selventää.

Suomen vanhimman rock-kanavan Radio Cityn 30-vuotismerkkipäivää juhlitaan Helsingin Nosturissa 29. huhtikuuta. Von Hertzen Brothersin lisäksi lavalle nousevat Waltari, Estado Novo ja Radio City All Stars. Voita VIP-liput synttäreille täältä!

Kilpailut

Uusimmat