Kuva: Mikko Räsänen

Dio antoi viimeisen keikkansa jälkeen nuorelle rokkarille tärkeimmän elämänohjeen

19.02.2016 22:51 - Mikko Räsänen

Halestorm-yhtyeen Lzzy Hale kertoo, että hän noudattaa yhä neuvoa, jonka sai Ronnie James Diolta tämän elämän viimeisen konsertin jälkeen.

Grammy-palkittu jenkkibändi Halestorm esiintyi Helsingin The Circuksessa torstai-iltana. Radio City tapasi yhtyeen ennen konserttia ja kertasi bändin pitkää matkaa ja sen käänteitä. Yksi merkittävimpiä hetkiä oli se, kun yhtye vuonna 2013 palkittiin Grammy-palkinnolla Best Hard Rock/Metal Band -kategoriassa. Halestorm teki samalla historiaa, sillä koskaan ennen tuota palkintoa ei oltu annettu yhtyeelle, jossa on naislaulaja.

Halestorm-vokalisti Lzzy Halelle jopa tuota merkittävämpi kokemus saattoi tapahtui vuonna 2009, kun tuolloin vielä huomattavasti tuntemattomampi Halestorm sai yhtäkkiä puhelinsoiton, jossa heitä pyydettiin tulemaan pikahälytyksellä lämmittelemään Heaven & Hell -kokoonpanoa, jonka vokalistina oli itse Ronnie James Dio.

- Heidän kiertueensa oli loppumassa. Lämmittelybändinä kiertueella ollut Coheed and Cambria ei jostain syystä voinut esiintyä kiertueen päätöskonsertissa Atlantic Cityssä. Me olimme sattumalta lähistöllä, joten meidät hälytettiin apuun.

Halelle Dion lämmitteleminen oli hillitön kunnia.

- Vanhempani pitävät rockista, joten olen jo lapsena kasvanut Dion ja Van Halenin musiikin soidessa. Kun tuo puhelu tuli, sanoin, että minä vaikka kävelen tai ryömin paikalle päästäkseni esiintymään Dion kanssa.

Oman keikkansa jälkeen Lzzy vetäytyi seuraamaan Dion esiintymistä arvaamatta, että se tulisi jäämään Dion pitkän uran viimeiseksi livekeikaksi.

- Muistaakseni Dio oli tuolloin 62-vuotias, mutta hänen äänensä oli silti uskomaton. Hän pääsi vaivatta kaikkiin korkeisiin nuotteihinkin.  

Hale haaveili Dion tapaamisesta, mutta ei kehdannut lähteä etsimään Dioa keikan jälkeen, koska ei halunnut häiritä legendaa. Siksi yllätys olikin suuri, kun Halestormin pukuhuoneen oveen koputettiin.

- Oven takana oli Ronnie James. Hän tuli sanomaan, että menee meet & greet -fanitapaamiseen, mutta pyysi, että nähtäisiin sen jälkeen.

- Hänen ei olisi täytynyt tehdä tuota, mutta hän itse halusi tutustua meihin, vaikka lämmittelimme häntä vain tuolla yhdellä keikalla. Ja hän oli uskomaton ihminen myös faneille, sillä tuostakaan fanitapaamisesta hän ei lähtenyt pois ennen kuin oli antanut nimikirjoituksen jokaiselle sitä halunneelle fanille.

Lopulta Dio palasi ja Hale pääsi tapaamaan idolinsa. Hän myönsi ääneen yllättyneensä siitä, miten hienosti Dio kohteli niin fanejaan kuin lämppäribändiään.

- Sanoin hänelle, että hänen ei edes tarvitsisi tehdä näin, koska hän on Ronnie James Dio, joka voi oikeasti tehdä ihan mitä haluaa, Hale muistelee.

- Dio kääntyi puoleeni ja antoi parhaan ohjeen, mitä olen koskaan saanut. Hän sanoi: "Lzzy, tapaat uusia ihmisiä joka ikinen päivä. Et tule koskaan muistamaan heidän kasvojaan, nimiään tai keikkapaikkaa missä silloin soitit, mutta he tulevat muistamaan loppuelämänsä ajan sen, että he tapasivat sinut. Joten muistakin tehdä siitä heille ikimuistoista.

Dio kuoli toukokuussa 2010, mutta hänen antamansa ohje kulkee yhä Lzzy Halen mukana.

- Yritän noudattaa sitä omassa tekemisessäni ja myös jakaa neuvoa eteenpäin, että muutkin toimisivat niin. 

Katso alta kuvagalleria Halestormin keikasta Helsingissä. 

Katso alta video Dion viimeisestä konsertista.

Kilpailut

Uusimmat