Kuva: AOP

Iron Maidenin uudella levyllä 18-minuuttinen kappale: ”Se on mestariteos!”

03.07.2015 10:10 - Mika Parikka

Iron Maidenin basisti Steve Harrisin mukaan yhtyeen fanit voivat odottaa jotain täysin uutta.

Bruce Dickinson toipuu hyvää vauhtia kielisyövästään, ja bändin 4. syyskuuta ilmestyvä The Book Of Souls on jo vahvasti tapetilla eri medioissa. Iron Maiden on tunnettu pitkistä kappaleistaan, mutta uusimmalta tupla-albumilta löytyy bändin tähän astisen uran pisin ralli.

Kappale kantaa nimeä Empire Of The Clouds, ja sillä on pituutta punk-levyn verran – kokonaiset 18 minuuttia. Kerrang! haastatteli Iron Maiden -basisti Steve Harrisia, ja yhdeksi puheenaiheeksi nousi tämä kyseinen 18-minuuttinen taideteos.

- Pidän sitä mestariteoksena, ja itse asiassa voin sanoakin niin, koska en itse kirjoittanut sitä, mies nauraa.

Harrisin mukaan fanit voivat odottaa jotain täysin uutta:

- Se kuulostaa Maidenilta, mutta täysin erilaiselta kuin mitä me olemme aikaisemmin tehneet. 18 minuuttia kuulostaa pitkältä ajalta, mutta se on oikeastaan matka, joka… No, antaa ihmisten kuunnella se ja katsotaan, mitä he ovat itse mieltä!

Harris painottaa, että kappale tulee olemaan mielenkiintoinen, eikä todellakaan tylsä. Miehen mukaan levyltä löytyy muitakin pitkiä biisejä. Toivottavasti sekaan mahtuu myös muutama radioystävällinen kappale, jotta Maidenia voidaan luukuttaa myös radioaalloilla.

Lähde: Kerrang!

Kilpailut

Uusimmat