Kuva: The Voice

Mikko von Hertzen: "Puolustusministeri jorasi nyrkit pystyssä eturivissä"

13.07.2015 16:22 - Mika Parikka

Mikko von Hertzen kävi turisemassa Radio Citylle muun muassa parhaita festarimuistojaan.

Monia keikkoja itsekin soittaneena Mikkon Von Hertzen fiilistelee joitain katsojana koettuja keikkoja edelleen. Kysyttäessä ikimuistoisimpia festarikeikkoja, mies ampuu kovilla:

-  Yksi kovimpia juttuja oli 16-vuotiaana, kun pääsi ensimmäistä kertaa Provinssirockiin katsomaan Red Hot Chili Peppersiä. Myös Nirvanan keikka Ruisrockissa vuonna 1994 oli todella kova.

Sittemmin paikka vaihtui festivaaleilla yleisöstä lavalle. Yksi muisto tulee päällimäisenä mieleen Porin Jazzeilta:

- Vuosi oli 2007 tai 2008, ja meillä oli keikka Porin Jazzeilla. Oltiin varmoja, ettei kukaan tule katsomaan rokkikeikkaa, sehän oli jazz-festivaali. Ajateltiin itsekin, että aika hassua, että meidät oli sinne myyty. Meillä oli keikka teltassa, ja kaikki olivat olleet koko päivän Kirjurinluodolla katsomassa jazzia. Muistaakseni Steely Dan soitti silloin siellä. Oltiin kuitenkin pahemman kerran väärässä, sillä ne kaikki tulivat katsomaan meidän keikkaa, Mikko muistelee.

Keikka oli miehen mukaan yksi parhaista. Yleisöstä erottui myös yksi fani ylitse muiden:

- Siellä oli tuhansia ihmisiä teltassa katsomassa meitä. Muistan, että jopa silloinen puolustusministeri Stefan Wallin oli eturivissä nyrkit pystyssä joraamassa. Sattuipa vielä niin, että aurinko laski niin, että se valo tuli teltan liepeiden alta suoraan lavalle. Se oli ihan kuin jossain herätyskokouksessa, Mikko nauraa. 

Kilpailut

Uusimmat