Kuva: Fotolia

7 haastetta, joiden kohtaaminen tekee sinusta vain vahvemman

27.03.2017 13:37 - Anna Hopi

Myrkylliset ihmiset vetävät sinut alas omiin ongelmiinsa, kunnes vapautat itsesi heidän seurastaan.

Usein sanotaan, että se, miten reagoit vastoinkäymisiin, kertoo olennaisen luonteestasi. Ihmiset, jotka ovat menestyneet elämässään, näkevät usein haasteet hidasteina ja esteinä, jotka kyllä voidaan ylittää. Menestyjien itseluottamus tulee siitä, että he voivat päästää irti negatiivisuudesta, joka pidättelee muita.

Pennsylvanian yliopiston Martin Seligman on tutkinut ilmiötä ja löytänyt yhden menestyjille yhteisen piirteen. Kun muut näkevät epäonnistumiset asioina, jotka vain tapahtuvat, menestyjät näkevät pystyvänsä itse ratkaisemaan ongelmat.

Menestykseen liittyvää myönteisyyttä ja optimismia ei ole helppoa pitää yllä. On olemassa seitsemän haastetta, jotka voivat kaikki laittaa esteitä draiviakin täynnä olevan ihmisen eteen.

1. Ikä

Ikä on oikeasti vain numero. Menestyneet ihmiset eivät anna iän määritellä, mitä he saavat ja mitä he eivät saa tehdä. On olemassa esimerkkejä siitä, että hyvin iäkäskin ihminen saa asioita tahdonvoimalla aikaan - samoin kuin vaikka nuori kunnianhimoinen yrittäjä. Menestyjät kuuntelevat sydäntään silloinkin, kun muut sanovat, ettet ikäsi vuoksi voi tehdä jotain asiaa.

2. Negatiivisuus

Elämä ei mene aina kuten haluat, mutta sinulla on edessäsi samat 24 tuntia kuin muillakin. Menestyjät tekevät asioita, jotka ovat merkityksellisiä. He eivät valita, vaan miettivät kiitollisuudenaiheita. He etsivät parhaat mahdolliset ratkaisut ja menevät elämässään eteenpäin. Kun negatiivisuus tulee muualta, menestyjät välttelevät sitä asettamalla rajat ja etäännyttämällä itsensä siitä.

(kuva: Fotolia)

3. Myrkylliset ihmiset

Menestyjät uskovat yksinkertaiseen huomioon - olet keskiarvo niistä viidestä ihmisestä, joiden seurassa vietät eniten aikaasi. Monet maailman menestyneimmistä yrityksistä perustettiin kahden parivaljakon voimin. Yhtenä esimerkkinä on esimerkiksi Applen perustajat Steve Jobs ja Steve Wozniak. Kannustavat ihmiset auttavat sinua pääsemään potentiaaliinsa, ja myrkylliset ihmiset vetävät sinut mukaansa viemäriin. Tällaisia ihmisiä kannattaa välttää kaikin mahdollisin tavoin.

4. Mitä muut ajattelevat

Muihin vertailu antaa ihmiselle sekä nautintoa, että tuskaa. Mutta se aiheuttaa myös sen, ettet ole enää oman elämäsi mestari. Muut voivat kertoa mielipiteitään, mutta niitä ei tarvitse kuunnella. Voit antaa niiden valua kuin veden hanhen selästä. Oma itsearvostuksesi on tärkeämpää kuin muiden hyväksyntä ja mielipiteet.

5. Pelko

Pelko on vain asioiden kuvittelua. Vaara on oikea asia - kun astut melkein bussin alle, ja kehon valtaa adrenaliiniaalto. Pelko on sen sijaan valinta - ja sen ei kannata antaa vallata koko mieltä. Voit sanoa pelollesi, että saat olla olemassa, mutta et saa johtaa minua.

(kuva: Fotolia)

6. Menneisyys tai tulevaisuus

Menneisyys tai tulevaisuus ovat pelon lailla vain mielikuvituksen tuotetta. Mikään määrä syyllisyyttä ei muuta menneisyyttä, eikä mikään ahdistus muuta tulevaisuutta. Menestyjät keskittyvät siksi olemaankin vain tässä hetkessä. Avain näiden kahden ahdistuksen kohteen muuttamiseen on hyväksyä, että menneet ovat mennyttä, ja tulevaisuus aina hieman epävarma. Se on osa elämää.

7. Maailman tilanne.

Jos keskityt huonoihin uutisiin maailmalta, alat murehtia siitä, mihin suuntaan maailmamme on menossa. On sotia, väkivaltaa, kuolemaa, talousongelmia, epäonnistuvia yrityksiä ja ympäristökatastrofeja. Mitä onkaan vielä tulossa? Menestynyt ihminen ei kiinnitä näihin uhkakuviin huomiota, vaan työskentelee oman pienen plänttinsä kanssa. Hän pitää huolta omista asioistaan ja yrittää omalla vaikutuksellaan saada hyvää aikaan maailmaan. Menestyjä voi suunnata fokuksensa ja vaivannäkönsä kohti asioita, jotka vievät maailmaa askeleen positiivisempaan suuntaan. Se on valinta, jonka jokainen voi tehdä päivittäin.

(kuva: Fotolia)

Lähde: Huffington Post.

Lue myös: Koetko syyllisyyttä menestymisestäsi? Se voi johtua äitisuhteesta

Kilpailut

Uusimmat