Kuva: Shutterstock

Radio Cityn kuuntelijat tekivät jälleen valintansa - tässä uusin tähdistökentällinen

19.01.2018 14:00 - Tom Koski

Tällä kertaa kentällisest eniten pelaajia löytyy Kärppien riveistä.

Radio Cityn kuuntelijat ovat jälleen antaneet äänensä kuulua ja valinneet uuden Liigan tähdistökentällisen.

Tällä kertaa eniten edustusta löytyy Kärppien joukkueesta, josta mukaan mahtui kolme pelaajaa. Tämän lisäksi edustettuina ovat Tappara, KooKoo sekä TPS.

Maalivahti:

Veini Vehviläinen, Kärpät

Ehkä jopa pienestä ailahtelustaan tunnettu Jyväskyläinen on Oulun Kärppiin siirtymisen jälkeen lyönyt luun kurkkuun kaikille arvostelijoille. Veini on pelannut tällä kaudella 28 ottelua ja torjunut voiton 17 pelissä. Torjuntaprosentti on vakuuttava 92,94 ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,72.

Vehviläinen pelasi nuorten MM-kisoissa vuosina 2016 ja 2017, joista ensimmäinen päättyi maailmanmestaruuteen. Hyvät otteet varmasti poikivat myös miesten maajoukkuepelejä, ja kuka tietää, että onko Jyväskyläläisen nimi kirjoitettu A-maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäen vihkoon.

Puolustus:

Aleksi Salonen, Tappara

Todellinen tykkinousu All Star viisikkoon! Äärettömän hyvin liikkuva ja usein hyökkäyksiä hienosti tukeva pelaaja. Kohta 25 vuotta täyttävä Jypin kasvatti on tehnyt tällä kaudella 42:ssa pelissä tehot 5 + 6 =11.

Loukkaantumisten myötä Tapparan kivikovassa puolustuksessa isompaa roolia saanut Salonen on kyllä nousija tähtiviisikkoon. Tästä pelaajasta kuullaan vielä.

Jake Newton, KooKoo

Tsekin Extraliigasta Kouvollaan napattu jenkkipakki, Jake Newton on tehnyt todella kovaa jälkeä. Heikon kauden pelannut KooKoo on saanut tällä kaudella riveihinsä todellisen pistenikkarin.

Puolustajien pistepörssissä toisena majaileva jenkki on tehnyt kovat tehot  42  9 +19 =28.  Newton on varmasti monen liigan kärkijoukkueen kiikarissa, mikäli siirtorajan kynnyksellä KooKoo:lla on mennyt lopulliset mahdollisuudet pudotuspeleihin ja Kouvolalaiset aloittavat niin sanotun tyhjennysmyynnin.

Hyökkäys:

Charles Bertrand, Kärpät

Ranska tunnetaan urheilun saralla kaikkena muuna kuin jääkiekkomaana. Charles Bertrand rikkoo kuitenkin tätä mielikuvaa. Kaudella 2009-2010 Lukon A-nuoriin saapuneen ranskalaisen kehityskäyrä on ollut hyvinkin nousujohteinen.

Kuluva kausi Kärpissä on ollut todella kova. Bertrandin, Julius Junttilan ja Mikael Ruohomaan muodostama Kärppien ykkösvitja on ollut tulessa. Kyseinen kolmikko kuuluu liigan pistepörssin top-6. Bertrandin tehot on 44 pelissä 25+15=40.

Julius Junttila, Kärpät

Julius Junttila, liigan paras pelaaja. Pistepörssin kärkinimi 46 pisteellä. Ruotsin Luulajasta takaisin kotikonnuille palannut hyökkääjä on ollut totutun vikkelä ja puolustajilla on ollut vaikeuksia pitkin kautta pitää miestä aisoissa.

Maanantaina julkaistaan jääkiekon maajoukkue tuleviin olympialaisiin ja Junttilan edesottamukset on ollut tällä kaudella niin vakuuttavia, että miehen nimi todennäköisesti komeilee Marjamäen listalla.

Tomi Kallio, TPS

Vanha fraasi, mutta toimii, eli tämä mies paranee kuin viini vanhetessa. 40-vuotias konkari on tälläkin kaudella ollut vakuuttava. 44 pelissä tehdyt 42 pistettä puhuvat puolestaan. Turkulaisjoukkueen kapteenilla siintää silmissä kristallinkirkkaana Suomen mestaruuden saavuttaminen. Pappaduo Tomi Kallio, 40, Eric Perrin, 42 on kyllä sellainen johon TPS:n on tukeva nojata.

Kilpailut

Uusimmat