Kuva: AOP

Patrik Laine nousi NHL:n maalipörssin kärkeen!

28.10.2016 12:55 - Mikko Räsänen

Suomalainen superlupaus jatkaa huikeita otteitaan NHL:ssä. Viime yön ottelussa syntyi kaksi komeaa ylivoimamaalia.

Patrik Laineen huikea alkukausi sai jatkoa viime yön ottelussa, jossa Laineen Winnipeg Jets kohtasi Dallas Starsin. Laine oli ottelun suurin tähti tekemällä tarkoilla laukauksillaan kaksi komeaa ylivoimamaalia. Maaleillaan Laine johti joukkueensa 4-1-voittoon.

Kahden maalin ilta nosti Laineen alkukauden maalimäärän kuuteen. Samalla hän nousi NHL:n maalipörssin jaetulle ykkössijalle kolmen muun kuusi maalia tehneen pelaajan kanssa. Tilanteen tekee kutkuttavaksi, että yksi kuudessa maalissa olevista pelaajista on Toronton Auston Matthews, jonka kanssa Laine kisasi viime kesänä siitä, kummasta tulee NHL-draftin ykkösvaraus. Sen kilpailun Matthews voitti, mutta nyt superlupausten kilpailu jatkuu NHL:ssä. Myös molempien joukkueiden fanit vertailevat näitä pelaajia keskenään. Kun Matthews teki kauden avausottelussaan neljä maalia, naureskelivat Toronto-fanit keskustelufoorumeilla, että Matthews on paljon parempi kuin Laine. Kun taas Laine teki hattutempun Torontoa vastaan ja Matthews jäi otteluussa ilman osumia, huusivat Winnipeg-fanit katsomossa "Laine is better" -mantraa yhteen ääneen.

Maalipörssin kärkisijan lisäksi Laine on ykkösenä myös NHL:n ylivoimamaaleissa (4) ja ylivoimalla tehdyissä pisteissä (5). 

Katso alta Laineen viime yön maalit.

Kilpailut

Uusimmat