Kuva: AOP

Patrik Laineesta tuli NHL-historian toiseksi nuorin hattutempun tekijä

20.10.2016 14:30 - Mikko Räsänen

Vain Jordan Staal on onnistunut tekemään hattutempun nuorempana kuin Laine.

Patrik Laine oli Winnipeg Jetsin suuri sankari viime yönä, kun Jets kaatoi Toronto Maple Leafsin todellisessa jännitysnäytelmässä. Toronto johti ottelua jo 4-0, kun Winnipegin kiri käynnistyi. Laine teki joukkueensa 4-2-kavennusmaalin sekä iski ottelun viimeisellä minuutilla 4-4-tasoitusmaalin.

Jatkoajalla draama huipentui tavalla, mitä kukaan ei osannut odottaa. Aluksi Toronton superlupaus ja viime kesän draftin ykkösvaraus Auston Matthews pääsi läpiajoon, mutta ei onnistunut tekemään maalia. Winnipeg käynnisti nopean 2-1-vastahyökkäyksen, jossa Laine toi kiekon ylös ja laukoi sen suoraan Toronto-maalin yläkulmaan viimeistellen samalla hattutemppunsa.

Laine oli hattutempullaan lähellä tehdä NHL-historiaa, sillä hänestä tuli kautta aikain toiseksi nuorin pelaaja, joka on tehnyt hattutempun NHL:ssä. Tilastoykkönen on Jordan Staal, joka teki hattutempun 18 vuoden ja 153 päivän iässä. Laine onnistui hattutempussa ollessaan 18 vuoden ja 184:n päivän ikäinen.

Tuota ennätystä Laine ei enää voi rikkoa, eikä edes nuorimman neljä maalia tehneen pelaajan ennätystä. Tuo ennätys on Bob Carpenterin nimissä kaudelta 1943-44. Carpenter oli ennätystä tehdessään 18 vuoden ja 186 päivän ikäinen, eli vanhempi kuin Laine nyt. Winnipegin seuraava ottelu on kuitenkin vasta sunnuntaina ja silloin Laine on jo liian vanha rikkoakseen tuota ennätystä.

Katso alta video Laineen huikeasta hattutempusta.

Lue myös: Auston Matthewsilta huikea NHL-ennätys - samalla jäätävä kuitti Patrik Laineelle

Kilpailut

Uusimmat