Kuva: AOP

Suomalaispelaajan loukkaantuminen käynnisti sodan - valmentajalle potkut!

09.09.2016 17:20 - Mikko Räsänen

Veikkausliigan viime kauden maalikuningas Aleksandr Kokko on joutunut keskelle erikoista sotaa seuransa sisällä.

Aleksandr Kokko voitti viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden tehtyään 17 maalia kauden aikana. Täksi kaudeksi Kokko siirtyi Australian pääsarjaan Newcastle Jetsin riveihin. Kausi Australiassa ei ole vielä edes alkanut, kun Kokko on jo vahingossa joutunut keskelle Australian liigan alkukauden suurinta kohua.

Kohun taustalla ovat Jetsin viime kuukausien muutokset. Kesäkuussa joukkue myytiin kiinalaiselle Ledman Groupille. Kesällä joukkueen valmentajistoon liittyi myös apulaisvalmentaja Luciano Trani. Alusta lähtien joukkueen tuoreen apulaisvalmentaja ja päävalmentaja Scott Millerin välit olivat huonot ja heillä oli näkemyseroja. Tuore kriisi alkoi taannoin Kiinassa, jossa Jets oli harjoitusleirillä ja pelasi harjoitusotteluita.

Miller saapui Kiinaan päivää myöhemmin kuin muut. Päävalmentajan saapumista edeltävänä päivänä Trani oli vetänyt joukkueen harjoitukset. Kun joukkueen tuore hankinta Alexander Kokko loukkaantui heti ensimmäisessä Kiinassa pelatussa harjoitusottelussa, syytti Miller loukkaantumisesta Trania. Kokon pohjelihas venähti ottelussa ja valmentajan syy tähän oli se, että Trani oli vetänyt liian raskaat harjoitukset.

SBS:n mukaan Miller oli yrittänyt järjestää potkuja Tranille, mutta joukkueen uudet omistajat olivat varoittaneet häntä ja uhanneet, että tuollaisesta ei seuraisi hyvää. Ilmeisesti Miller ei uskonut varoitusta, sillä eilen tuli tieto, että Miller on saanut potkut. Trani ei päässyt yhtään helpommalla, sillä tänään tuli tieto, että hänkin on saanut potkut ehdittyään työskennellä joukkueessa vain kolme kuukautta.

Lähteet: SBS, ESPN

Lue myös: Agentti paljastaa: ManU ei ollut Zlatan Ibrahimovicin toivoma uusi seura

Kilpailut

Uusimmat