Kuva: AOP

Vastustaja myöntää: "Patrik Laineen lämäri World Cupin parhaita!"

19.09.2016 07:45 - Mikko Räsänen

NHL-tähdet hehkuttavat Suomen World Cup -joukkueen nuorinta pelaajaa.

Suomi hävisi World Cup -avauksensa Pohjois-Amerikan nuorista tähdistä kootulle joukkueelle. Suomen joukkueen nuorin pelaaja, Patrik Laine, kerää ylisanoja vastustajan avainpelaajilta. Asia paljastui, kun ennen ottelua Pohjois-Amerikan pelaajia haastatellut National Post -kysyi pelaajien mielipidettä tulevasta vastustajasta. 

- Laineella on hyvä laukaus. Meidän täytyy olla koko ajan hänen ihollaan, niin hän ei pääse käyttämään sitä, joukkueen kirkkain tähti Connor McDavid sanoi.

McDavid pelaa joukkueensa ykkösketjussa yhdessä Auston Matthewsin ja Mark Scheifelen kanssa. Myös Scheifele ylistää Lainetta.

- Hän on vaarallinen pelaaja ja varsinkin hänen laukauksensa hakee vertaistaan. Se on yksi parhaista koko turnauksessa.

Scheifelen ja Laineen suhteessa on riittänyt käänteitä. Vielä keväällä Scheifele oli päättänyt, että hän ei pidä Laineesta. Syynä tähän olivat National Postin mukaan Laineen suorapuheiset haastattelut, joissa hän muun muassa kertoi, että hänet pitäisi varata kesän NHL-draftissa ennen Auston Matthewsia.

Laineen toive ei toteutunut vaan hänet varattiin toisena. Varaaja oli Winnipeg Jets eli juuri Scheifelen seura. Scheifele oli päättänyt olla pitämättä Laineesta, mutta heti draftin jälkeen alettiin puhua, miten juuri Scheifelesta tulisi lopulta Laineen ketjukaveri.

Onneksi Scheifele huomasi nopeasti, että hänen saamansa ensivaikutelma Laineesta oli täysin väärä.

- Olin nähnyt hänestä vain mediajuttuja ja ne voivat viedä mielikuvia ihan väärään suuntaan.

Totuus paljastui pari päivää sen jälkeen, kun Laine oli saapunut Winnipegiin. Hän tuli pelaamaan Scheifelen järjestämään golf-turnaukseen ja kaksikko tutustui.

- Kun tapasin hänet ja pääsin juttelemaan hänen kanssaan, ei minulla ollutkan enää mitään muuta kuin hyvää sanottavaa hänestä, Scheifele kertoo nyt. 

- Hän on loistava tyyppi, enkä ollut etukäteen ymmärtänyt, miten paljon hän todella rakastaa tätä peliä. 

Lähde: National Post

Lue myös: Jesse Puljujärvi loisti NHL-harjoitusottelussa - tämä maali nousi otsikoihin!

Kilpailut

Uusimmat