Kuva: AOP

IS: Jari Aarniosta tehdään miljoonabudjetin tv-sarja! "Menemme kohuotsikoiden taakse"

11.04.2017 17:38 - Senni Loikala

Tuottaja Minna Virtanen kertoo Ilta-Sanomille, että sarjaa varten tehdään tarkkaa taustatyötä.

Pitkää vankeustuomiota istuvasta Helsingin huumepoliisin entisestä päälliköstä Jari Aarniosta, 59, tehdään televisiosarja, uutisoidaan Ilta-Sanomissa. Kymmenen jaksoa sisältävän sarjan budjetiksi on arvioitu hurjat neljä miljoonaa euroa ja rahoitusta etsitään paraillaan Euroopasta.

- Sarja menee kohuotsikoiden taakse ja kertoo tarinan, miten Suomen kovin huumekyttä vangitaan Suomen kovimpana huumerikollisena, kuvailee sarjan tuottaja Minna Virtanen lehdelle.

- Sarjalla on jo yhteistuottajat Saksasta ja Ranskasta.

Virtanen mainitsee sarjan tyylillisiksi esikuviksi Narcosin ja OJ Simpsonin sekä elokuvista Snowdenin ja Jättiläisen. Aarniosta kertova sarja edustaa tyylilajiltaan faktapohjaista fiktiivistä trilleriä.

- Sarjaa varten tehdään paljon taustatyötä. Haastatellaan - ja on jo haastateltu - poliiseja, lakimiehiä, syyttäjiä, rikollisia, Jari Aarniota ja niin edelleen. Haluamme saada mahdollisimman monipuolisen kuvan siitä, mitä on tapahtunut.

Virtasen arvion mukaan sarjan kuvaukset alkavat aikaisintaan kahden vuoden päästä. Tällä hetkellä sarja on käsikirjoitusvaiheessa.

Lue myös: Markus Selin: Tein yhden kotimaisen elokuvan pelkästään rahasta

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat