Kuva: Katja Nygård

Kiekkofanien ikimuistoinen ilta

26.10.2016 21:35 - Katja Nygård

Tappio kotihallissa ei latistanut Radio Cityn ja RAY:n palkintoillan voittajien tunnelmaa.

Lahden Isku Areenan katsomo värjäytyi eilen turkoosiksi, kun kotijoukkue Pelicans sai vieraakseen Kalpan Kuopiosta. Kalpa lähti otteluun nälkäisenä, koska oli lauantaina joutunut jättämään pisteet Mikkeliin hävittyään Jukureille 5-2.

Illan kamppailusta oli tullut nauttimaan myös lahtelainen Jukka Forsgren, joka oli voittanut Radio Cityn nettisivuilla käydyssä kilpailussa liput ja aitiopaikan RAY:n Kultapelaajan lätkäiltaan. Mukaan peliseurakseen Jukka oli ottanut poikansa Jonin. Jääkiekon seuraamisen lisäksi isä ja poika kertoivat harrastavansa yhdessä myös kuntoilua.

Voitto lätkäiltaan tuli molemmille mukavana yllätyksenä.

- Ei sitä ensin meinannut uskoa todeksi, Joni Forsgren kertoi ennen ottelun alkua.

- Silloin tällöin on tullut osallistuttua kilpailuihin, ja näköjään se joskus kannattaa, isä-Forsgren kommentoi Radio Citylle.

Yhtä epäuskoiselta oli voitto tuntunut illan toisesta voittajasta, Sami Miettisestä. Se, että matsikaveriksi valikoitui Tiia-puoliso, oli Samin mukaan selvä valinta. Lahtelaisina myös Miettiset kannustivat turkoosipaitoja.

Jo ensimmäisen erän alkumetreillä kiekko kilahti Pelicans-maalin tolppaan. Sokkialun jälkeen kotijoukkue kompuroi puolustuspelinsä kanssa ja oli vaikeuksissa päästä peliin mukaan. Kalpa puolestaan hyökkäsi aina, kun paikka vain aukesi. Ensimmäisen erän aikana yksi hyökkäyksistä tuotti tulosta kiekon painuessa verkon perukoille, ja erätauolle lähdettiin lukemissa 0-1.

- Huono erä, puuskahti Jukka Forsgren.

- Surkeaa peliä! Liikaa yrittämistä, joka meni sähellykseksi, kommentoi Sami Miettinen.

Tauon aikana illan vieraita aitiossa isännöi Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen, jonka kanssa keskusteltiin -- mistäpä muustakaan kuin jääkiekosta. Ville antoi oman näkemyksensä pelin kulusta ja vastaili voittajien esittämiin kysymyksiin. Paikalla vieraita viihdyttämässä nähtiin myös Radio Cityn Iltapäivän juontaja Juha Valvio.

Toisen erän päättyessä tulostaulu näytti Pelicansin kannalta vielä ensimmäistä erääkin karummalta. Erätauolle siirryttiin Kalpan 0-3 johtolukemissa.

Pelicansin vaisuhkot esitykset jatkuivat myös kolmannessa erässä. Kun Pelicans vielä erän loppupuolella sortui kahteen perättäiseen jäähyyn, alkoi peli olla pelattu. Viimeiset minuutit pyörittiin pitkälti kotijoukkueen puolustuspäässä.

Päätössummerin soidessa tulostaululle sinetöityvät loppulukemat: 0-5.

Pelin jälkeen Forsgrenilla ja Miettisellä oli selvät mielipiteet illan ottelusta. Miesten mukaan Pelicansin pelistä huokui pelikiellossa olleen Antti Tyrväisen poissaolon aiheuttama varovaisuus.

- Edukseen erottui vain Kalpan Jesse Mankinen, Pelicansin kaulahuiviin sonnustautunut Miettinen tyytyi kommentoimaan.

Lopputuloksesta huolimatta koko nelikko kehui illan muuta antia.

- Hieno kokemus. Ruoka oli hyvää ja ihmiset mukavia, voittajat summasivat.