Muutamalla saunakaljalla voi olla kohtalokkaat vaikutukset sperman laatuun

07.10.2014 12:30 - Laura Sulkava

Ehkäisyä ei ehkä kannata korvata alkoholin juonnilla, mutta jos oma sperman laatu kiinnostaa, kannattaa viikottaiset kaljat jättää väliin.  

Aikaisemmin uutisoimme käänteestä, että miehet haluavat nykypäivänä perustaa perheen ennen naisia. Lapsenteko ei kuitenkaan ole kiinni vain naisista, vaan miehen sperman laadulla on suuri merkitys hedelmöittymisessä.

Luonnollisesti, mitä enemmän alkoholia kuluttaa sitä heikompi on mahdollisuus saada lapsia. Kuitenkin jo viisi alkoholiannosta viikossa voi heikentää miehen sperman laatua siten, että mies ei voi saada lapsia.

Testattavana nuoria terveitä miehiä

Uudessa tutkimuksessa seurattiin nuorten terveiden miesten tottumuksia. Tuloksista havaittiin, että jo reilut kolme pintia eli kolme vajaan puolen litran olutta viikossa heikentää sperman laatua.

Tutkimukseen osallistui 1200 tanskalaista 18-28-vuotiasta sotilasta, jotka kävivät terveystarkastuksessa vuosien 2008-2012 välillä. Selvä linkki alkoholin ja sperman laadun välillä löydettiin miehillä, jotka joivat runsaasti.

Tutkimuksessa havaittiin kuitenkin myös, että enemmän kuin 7,5 alkoholiannosta eli 7,5 kappaletta 0,33 litran olutta tai 12 senttilitran viinilasia viikossa aiheuttaa jo selviä vaikutuksia.

- Tietomme mukaan, tämä on ensimmäinen tutkimus, jossa testiryhmänä ovat terveet nuoret miehet, joiden alkoholin kulutusta seurataan tarkasti. Länsimaiset nuoret miehet juovat keskimäärin todella paljon alkoholia, joten tämä on yleinen huolenaihe, tutkija kertoo tutkimuksessa.

Tutkimuksen tieto kannattaa ottaa huomioon, jos pariskunta yrittää saada lasta. Ja etenkin, jos hedelmöittymisongelmia havaitaan.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat