Kuva: Mikko Räsänen

Ville Kinaret mokasi virpovan lapsen kanssa: "Lapsen äiti katsoi aika pahalla"

22.03.2016 14:15 - Mikko Räsänen

Radio Cityn Ville Kinaret yritti kerrankin muistaa palmusunnuntain ja oven taakse tulevat virpojat. Pieleen meni.

Viime sunnuntaina pienet virpojat kiersivät eri puolilla Suomea virpomassa ihmisiä makeispalkan toivossa. Palmusunnuntainen perinne herätti keskustelua Radio Cityn aamussa. Pasilassa lapsuutensa viettänyt Mikko Honkanen (vas.) muisteli nuoruutensa virpomiskokemuksia.

- Olimme varmaan 11-vuotiaita, kun keksimme kysyä nuoremmilta virpojilta, mitkä ovat ne ovat, mistä heille oli annettu palkaksi karkin sijaan rahaa. Kävimme sitten hakemassa metsästä risut, koristelimme ne wc-paperilla ja menimme vain noille oville. Saalis jäi kuitenkin aika laihaksi. Olisikohan johtunut siitä, ettei meillä ollut mitään asujakaan, Honkanen muisteli nauraen.

Hänen juontajaparinsa Ville Kinaret (oik.) on tuskaillut sen kanssa, että Kinaretin kotiseudulla pohjanmaalla virpomisperinne kuuluu vasta ensi viikonloppuun. Siksi vuosi sitten palmusunnuntaina Kinarerin ovelle ilmestyneet virpojat onnistuivat yllättämään juontajan totaalisesti.

- En ollut osannut varata mitään karkkia virpojille annettavaksi, koska olin ajatellut, että virpojia tulee vasta seuraavana viikonloppuna, Kinaret muistelee.

Juontaja yritti selvitä tilanteesta nokkeluudella.

- Annoin kaikille virpojille tuikkukynttilöitä ja sokeripaloja. Heidän ilmeensä olivat kyllä vähän kysyvät.

Tämän vuoden palmusunnuntaihin Kinaret valmistautui huolella. Kaappiin oli virpojia varten varattu paksu nippu lakritsipatukoita ja pussillinen pieniä suklaamunia. Sunnuntain koittaessa alkoi odotus.

Mutta ovikello ei vain soinut.

- No onko se ihmi, jos olet edellisenä vuotena jakanut virpojille tuikkuja ja sokeripaloja. Kyllä sana leviää, juontajapari Mikko Honkanen piikitteli.

Vihdoin iltapäivän päätteeksi ovikello soi. Kinaret avasi oven ja näki pienen virpojan, joka oli ovella äitinsä kanssa. Poika virpoi Villeä ja hän kävi hakemassa vastalahjaksi makean palkkion.

- Kello oli jo niin paljon, etten uskonut muita virpojia enää tulevan. Laitoin siksi pojan laukkuun kokonaisen nipun lakristipatukoita. Sitten avasin suklaamunapussin ja kippasin sen kokonaan sinne. Ajattelin, että näin teen hyvän työn. Lapsen äiti kuitenkin katsoi aika pahalla, ja hänen ilmeensä kertoi, että vähempikin olisi nyt riittänyt, Kinaret kertoo.

- Pieleen siis meni taas, hän jatkaa.

- Mutta kun tämä tarina nyt leviää, niin ensi vuonna ovellasi onkin kunnon ruuhka, Honkanen nauroi kollegalleen.

Mikko Honkanen ja Ville Kinaret
Radio Cityn aamu
Arkisin klo 06-10

Lue myös: Suosikkijuontaja joi viiniä päivien ajan - luuli mehuksi

Lue myös: Ville Kinaretin metsästyskuvalle tyrmäys Facebookissa: "Ammuit sitten rauhoitetun linnun!"

Kilpailut

Uusimmat