Radio City

rock-perintöä vaalimassa

Kuuntele

Oluttölkistä apu tähänkin netti-ongelmaan


Vapaalla | 11.09.2012 15:03 | Niina Jokiaho


Langaton netti aiheuttaa pätkimisellään harmaita hiuksia. Uusi modeemi saattaa olla susi mutta yleensä ongelmat johtuvat muista teknisistä seikoista. Kotisohvalta ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas - oluttölkki ja muut (lähes) ilmaiset vinkit auttavat.

1. Keskitä signaali

WLAN-verkko on herkkä häiriöille. Seinät, lattiat, huonekalut, peilit ja suuret metalliesineet saattavat estää signaalin heijastumisen. Jos verkon tukiasema on lähellä naapurin seinää, saattaa Pertti seinän takan olla tyytyväinen mutta sinä et. Väärä sijainti saattaa johtaa siihen, että puolet signaalista syöksyy kotisi ulkopuolelle. Kokeile, toimiiko netti paremmin, jos laitteet ovat keskellä huonetta.

2. Ohjaa oluttölkillä

Joissain laitteissa lähtevän signaalin voimakkuutta voi säätää, mutta suurimmassa osassa ei. Jos et voi vaikuttaa voimaan, vaikuta suuntaan. Yleisimmin käytetään antennia, joka lähettää signaalia yhtä voimakkaasti joka suuntaan. Yksinkertaisella kikalla voit ohjata signaalia kohti kotisohvaasi: kun iltaolut on juotu, auki leikattu tölkki toimii heijastimena. Rakentelussa voi käyttää luovuutta, esimerkiksi irtileikatusta kannesta saa alustan. Muista käyttää hanskoja (viiltovaara). Ja jos ensimmäinen versio menee pieleen, aina voit nauttia uuden oluen. Katso kuva täältä.

3. Vaihda kanavaa

Modeemien tukiasemat toimivat samalla taajudella kuin useat kodin muut laitteet: handsfree-kuulokkeet, langattomat kuulokkeet, mikroaaltouunit, itkuhälyttimet.. Säädä laitteesi kilpailun ulkopuolelle ja vaihda kanavaa laitteen asetuksista. Ja muista kysyä, mitä kanavaa naapurin Pentti käyttää, ettei mene taas päällekkäin.

4. Toista, toista, toista

Yksi tukiasema ei ehkä riitä asuntoosi. Jos kahden tai useamman tukiaseman liittäminen onnistuu helposti - kokeile. Useamman laitteen avulla katvepaikkojen kattaminen onnistuu helposti.

5. Pidä huolta päivityksistä

Kotiverkon hitaus saattaa joskus johtua myös laitteen vanhoista ajureista tai ohjelmistoista. Tsekkaa laitevalmistajan kotisivut tasaisin väliajoin ja pidä vempain iskussa myös tätä kautta.

lähde: Gizmodo.comLisää aiheestaKommentit

VAPAALLA

Vau, mitä autoja! American Car Show'n näyttävimmät autot galleriassa
19.04.2014 16:35 | Vapaalla | Mikko Räsänen


Radio Cityn kuvaaja kävi American Car Show'ssa ikuistamassa tämän vuoden messujen upeimmat autot. 


Tuhma tusina! American Car Show'n upeimmat messutytöt esittelyssä
19.04.2014 15:30 | Vapaalla | Mikko Räsänen


Monet American Car Show -vieraat tulevat messuille ihailemaan upeiden autojen lisäksi myös kuumia messutyttöjä. Radio Cityn kuvaaja etsi messujen näyttävimmät promotytöt.  


IS: Tilasto palkkaeroista sen todistaa - kannattaa olla duunari
19.04.2014 12:58 | Vapaalla | Senni Loikala


Duunarit vetävät monesti pidemmän korren palkkapäivänä kuin tiettyjen akateemisten alojen työntekijät. Ilta-Sanomat uutisoi tuoreista tilastoista.


Haluatko tehdä vaikutuksen naisiin? Katso videolta miten saat paidan pois coolisti ja supernopeasti
18.04.2014 12:34 | Vapaalla | Laura Sulkava


Jos luulit tietäväsi, kuinka paita otetaan pois, olit todennäköisesti väärässä.  Nainen ajaa moottoripyörällä - katso video
18.04.2014 07:15 | Vapaalla | Rea Haverinen


Kyllä, luit oikein. Tässä artikkelissa on video, jossa nainen ajaa moottoripyörällä. "Miksi minä sen haluaisin nähdä?", saatat ajatella. Kannattaa kuitenkin pitää mieli avoimena - saatat nimittäin päätyä katsomaan videon useampaan otteeseen.


Miehellä on maailman kadehdituin ammatti: Asettelee Kate Uptonin rinnat - katso
17.04.2014 11:00 | Vapaalla | Karoliina Kotala


Otos erään miehen työpäivästä herättää taatusti kateuttaa ympäri maailmaa.


Karvat pois! Parrat eivät viehätä naisia, sanovat tutkijat
17.04.2014 09:15 | Vapaalla | Rea Haverinen


Tutkijat haastattelivat lähes 1700 ihmistä selvittääkseen, miten parta vaikuttaa suosioon muiden silmissä.


Luetuimmat