Radio City

rock-perintöä vaalimassa

Kuuntele

Oluttölkistä apu tähänkin netti-ongelmaan


Vapaalla | 11.09.2012 15:03 | Niina Jokiaho


Langaton netti aiheuttaa pätkimisellään harmaita hiuksia. Uusi modeemi saattaa olla susi mutta yleensä ongelmat johtuvat muista teknisistä seikoista. Kotisohvalta ei kuitenkaan tarvitse lähteä kauas - oluttölkki ja muut (lähes) ilmaiset vinkit auttavat.

1. Keskitä signaali

WLAN-verkko on herkkä häiriöille. Seinät, lattiat, huonekalut, peilit ja suuret metalliesineet saattavat estää signaalin heijastumisen. Jos verkon tukiasema on lähellä naapurin seinää, saattaa Pertti seinän takan olla tyytyväinen mutta sinä et. Väärä sijainti saattaa johtaa siihen, että puolet signaalista syöksyy kotisi ulkopuolelle. Kokeile, toimiiko netti paremmin, jos laitteet ovat keskellä huonetta.

2. Ohjaa oluttölkillä

Joissain laitteissa lähtevän signaalin voimakkuutta voi säätää, mutta suurimmassa osassa ei. Jos et voi vaikuttaa voimaan, vaikuta suuntaan. Yleisimmin käytetään antennia, joka lähettää signaalia yhtä voimakkaasti joka suuntaan. Yksinkertaisella kikalla voit ohjata signaalia kohti kotisohvaasi: kun iltaolut on juotu, auki leikattu tölkki toimii heijastimena. Rakentelussa voi käyttää luovuutta, esimerkiksi irtileikatusta kannesta saa alustan. Muista käyttää hanskoja (viiltovaara). Ja jos ensimmäinen versio menee pieleen, aina voit nauttia uuden oluen. Katso kuva täältä.

3. Vaihda kanavaa

Modeemien tukiasemat toimivat samalla taajudella kuin useat kodin muut laitteet: handsfree-kuulokkeet, langattomat kuulokkeet, mikroaaltouunit, itkuhälyttimet.. Säädä laitteesi kilpailun ulkopuolelle ja vaihda kanavaa laitteen asetuksista. Ja muista kysyä, mitä kanavaa naapurin Pentti käyttää, ettei mene taas päällekkäin.

4. Toista, toista, toista

Yksi tukiasema ei ehkä riitä asuntoosi. Jos kahden tai useamman tukiaseman liittäminen onnistuu helposti - kokeile. Useamman laitteen avulla katvepaikkojen kattaminen onnistuu helposti.

5. Pidä huolta päivityksistä

Kotiverkon hitaus saattaa joskus johtua myös laitteen vanhoista ajureista tai ohjelmistoista. Tsekkaa laitevalmistajan kotisivut tasaisin väliajoin ja pidä vempain iskussa myös tätä kautta.

lähde: Gizmodo.com

Lisää aiheestaKommentit


LuetuimmatVAPAALLA

Omistatko iPhonen? Tuore video paljastaa totuuden suosikkikännykästä
23.09.2014 14:16 | Vapaalla | Karoliina Kotala


iPhone löytyy nykyisin miljoonilta ihmisiltä ja niiden mainostetaan olevan maailman parhaita kännyköitä. Tuore video paljastaa kuitenkin huolestuttavan ominaisuuden, joka jokaisen iPhonen omistajan on syytä nähdä.


Joko valuu kuola? Pizza, jonka pohja on tehty ranskalaisista perunoista - katso
23.09.2014 12:55 | Vapaalla | Rea Haverinen


Jos pelkkä pizza kuulostaa tylsältä ja siltä, ettei se tosimiehen mahaa täytä, kannattaa kenties opetella tekemään pizzaa ranskalaispohjalla.


Minkä ikäinen mies on naisen mielestä haluttavin? Suomalaistutkimus selvitti
23.09.2014 10:28 | Vapaalla | Rea Haverinen


Suomalaistutkimus selvitti, minkä ikäisistä miehistä naiset haaveilevat. Tutkimuksen tulos on hyvä uutinen miehille: sen mukaan minkä ikäinen miehen tahansa kelpaa - sillä tärkeintä on miehen iän suhde naisen ikään.


Mies! 4 elämäntapavalintaa vähentää sydänkohtausriskiä 80 prosentilla
23.09.2014 08:49 | Vapaalla | Rea Haverinen


Daily Mail kertoo laajasta tutkimuksesta, jossa seurattiin yli 20 000 ruotsalaismiestä peräti 11 vuoden ajan. Tutkimuksessa saatiin selville, että sydänkohtauksien riski laski jopa 80 prosentilla jos he tekivät tietynlaisia elämäntapavalintoja.Lemmy Kilmister aloitti terveellisemmän elämän - vaihtoi Jack Danielsin vodkaan
23.09.2014 08:30 | Vapaalla | Reija Saarinen


Lemmy Kilmisterin uusi elämä on alkanut oudoilla valinnoilla.


Lennolla koettiin jokaisen lentopelkoisen painajainen: Matkustajat ottivat selfieitä - katso video
22.09.2014 08:30 | Vapaalla | Karoliina Kotala


Teksasiin matkalla olleella lennolla koettiin hiljattain jokaisen lentopelkoisen painajainen. Kaikki kääntyi onneksi hyvin, mutta matkustajat ehtivät kuvata melkoisesti videoita ja ottaa selfieitä.


Maistuisiko sinulle? Kahvilaketju suunnitteli oluelta maistuvan kahvin
22.09.2014 08:00 | Vapaalla | Reija Saarinen


Kahvilaketju Starbucks testaa parhaillaan kahvia, joka tuo mieleen tumman oluen maun.