Uusimmat

Kotimaisiin, sekä yleisesti pohjoismaisiin suuriin metallinimiin lukeutuva Sonata Arctica julkaisee 6.9. kymmenennen studioalbuminsa Talviyö, sekä lähtee myös USA:n kiertueelle.
Tony Kakon mukaan levy on muita melodisempi.
Sonata Arctican Pariah's Child -niminen levy julkaistaan 28.3. Bändin rumpali Tommy Portimo ja kosketinsoittaja Henrik Klingenberg kertovat mm. siitä miksi bändi ei voi pitää taukoa ja miten uusi levy syntyi demokraattisemmin kuin aiemmat tekeleet. Lisäksi selviää se, miksi herrat eivät halua kuulla mistä Tony Kakon sanoitukset oikeasti kertovat ja mitä mietteitä miljoonan Facebook -seuraajan rajan rikkominen herättää. Subtitled in English.
Sonata Arctica juhlistaa bändin 15 vuotta sitten julkaistua debyyttialbumia Suomen-kiertueella ja keikoilla soitetaan kappaleita myös ensijulkaisulta. Ecliptica julkaistiin 1999 ja SA:n kosketinsoittaja Henkka ja rumpali Tommy muistelevat haastattelussa mitä tekivät silloin. Lisäksi jutellaan mm. siitä millaista on vetää vanhoja biisejä ja miksi kiertueen mainosjulisteessa Tony Kakon käsi on Henkan suun edessä. Haastattelu kuvattu 29.1.