Risto Dufva loppukaudeksi JYPin päävalmentajaksi

14.01.2019 15:27 - Joonas Hepola

JYP on vapauttanut päävalmentaja Lauri Merikiven tehtävästään. Hänen paikkansa ottaa Risto Dufva, jonka sopimus kestää kauden loppuun saakka.

Lauri Merikivellä oli JYPin kanssa kolmivuotinen sopimus, mutta sopimuksen rakenne mahdollisti purun tässä vaiheessa, JYP kertoo tuoreessa tiedotteessa. Seura muotoilee purun tapahtuneen kohtuullisin ehdoin molemmin puolin.

– Kun synnyinkaupunkini joukkue JYP esittää kutsun, siihen vastataan myönteisesti. Selkeä tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa. Tehtävä on haastava, mutta mahdollinen, sanoo Risto Dufva.

Kestomenestyjä JYP on tällä hetkellä Liigan häntäpäässä sijalla 12. Matkaa alimpaan pudotuspeliviivaan ja playoffeihin on kahdeksan pistettä. 

Dufva valmensi JYPiä reilun neljän kauden ajan 2007–2012 ja johdatti JYPin sen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen keväällä 2009. Dufva jätti JYPin syksyllä 2012. Sen jälkeen hän on valmentanut Tapparaa, Lukkoa ja viimeksi Jukureita. 

– Teemme kaikkemme seuran menestyksen eteen tälläkin kaudella, ja nyt se ikävä kyllä merkitsi päävalmentajan vaihtamista. Tarvitsemme nyt joukkueeseen riittävän ison muutoksen playoffs-paikan saavuttamiseksi. Päätöstä helpotti se, että tiedämme Risto Dufvan osaamisen muutosjohtajana, kertoo JYPin hallituksen puheenjohtaja Jukka Seppänen.

Uusimmat