NHL-seura Los Angeles Kings varasi SaiPan Juho Markkasen

12.10.2020 11:50 - Joonas Hepola

Los Angeles Kings nappasi maalivahti Juho Markkasen oikeudet itselleen jääkiekon NHL-liigan vuotuisessa varaustilaisuudessa.

NHL:ssä voidaan tulevina vuosina nähdä historian ensimmäinen suomalainen toisen polven maalivahti. Asia nytkähti eteenpäin, kun SaiPan Juho Markkanen, 18, huudettiin perjantaina NHL:n varaustilaisuuden neljännellä kierroksella Los Angeles Kingsiin varausnumerolla 112.

18-vuotias toisen polven maalivahti Markkanen on syntynyt Edmontonissa ja aloitti pelaajauransa Sveitsin Zugissa. SaiPaan hän saapui 11-vuotiaana juniorina vuonna 2013.

Markkasen isä Jussi Markkanen oli pitkällä urallaan niin ikään maalivahti ja pelasi NHL:ssä 128 runkosarjaottelua ja seitsemän pudotuspeliottelua Edmonton Oilersin ja New York Rangersin riveissä. 

SaiPasta on vuosien varrella varattu yhdeksän pelaajaa NHL:ään. Aiemmin Sputnikeista varatuksi ovat tulleet: Matias Mäntykivi, Urho Vaakanainen, Janne Kolehmainen, Petteri Nokelainen, Ville Hostikka, Ville Hämäläinen, Vesa Viitakoski ja Petri Skriko. 

Kaikkiaan NHL:n tämän vuoden varaustilaisuudessa varattiin 17 suomalaispelaajaa.

Markkasen sopimus lappeenrantalaisen SaiPan kanssa kestää vuoteen 2023. Kuluvan kauden hän pelaa lainasopimuksella Mestiksen huippuseurassa Imatran Ketterässä.

Kilpailut

Uusimmat