KOLME POINTTIA: Maagisesti torjunut Veini Vehviläinen masensi Ilveksen

01.11.2018 09:58 - Joonas Hepola

Radio City Oulun kiekkotoimituksesta Joonas Hepola nostaa esille kolme ajatusta Kärpät - Ilves -ottelusta. Lopputulos: Kärpät - Ilves 2-1 (1-0,1-0,0-1).

Keskiviikon liigakierroksella kohtasivat Oulussa niin sanotussa petojen illassa sarjaykkönen Kärpät ja neljäntenä majaileva Ilves. Kyseessä oli joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Kärpät voitti syyskuussa Hakametsässä 0-1-lukemin. Tuolloinkin myös Ilves onnistui maalinteossa, mutta Joose Antosen osuma kuitenkin hylättiin tarkistuksien jälkeen. Ja kyllä, se kuumensi tunteita sekä oli muistissa vielä tuoreimmankin ottelun alla.

Tässä Hepolan kolme ajatusta ottelusta:

Veini Vehviläinen

Ei kahta puhetta kuka oli niin sanotusti "man of the match". Erinomaista kautta pelaava kärppävahti esitti jo pelkästään avauserään tukun ilmiömaisiä torjuntoja, joita saivat vuorollaan ihastella Juhani Tamminen, Teemu Lepaus, Panu Mieho etc.

Ilves tuli otteluun hyvällä energialla ja tunteella! Paljon enempää ei olisi vierasottelussa, varsinkaan Oulussa, voinut vaatia. Karri Kiven suojatit loivat (kuten aiemmin mainittu) huippupaikkoja eivätkä kädet suoranaisesti jäätyneet maalitilanteissa.

Yksinkertaisesti Veini vain yksiselitteisesti oli maaginen!

Lähes tulkoon kaikki ylisanat ovat tällä kertaa ansaittuja.

Koko kauden tilasto: 14 ottelua torj% 94,62 ka 1,21 ja neljä nollapeliä.

Ottelun jälkeen nuorukainen totesi torjunnoistaan pilke silmäkulmassa: "Olihan ne sellaisia ihan torjunnoiksi laskettavia".

Vehviläinen sai maajoukkukutsun Karjala-turnaukseen ja muodostaa tandemin yhdessä Juha Metsolan kanssa. Mielenkiinnolla jäämmä odottamaan kuinka maajoukkuedebyytti onnistuu.

Rasmus Kupari


Alkukaudella maalinteon kanssa tuskailua, mutta se näyttää nyt olevan taakse jäänyttä elämää. Viimeisteli edellisessä kotipelissä (vs Tappara) komean soolomaalin. Jatkoi keskiviikkona toista tamperelaisseuraa vastaan siitä mihin viimeksi jäi.

Vei avauserässä Kärpät 1-0-johtoasemaan Sami Anttilan hienosta tarjoilusta. Tilanne sai alkunsa Ilveksen Joose Anttosen virheestä, joka Ilves maksoi hallinta päätteeksi kovaa hintaa. "Sandy" Anttilan hyvä pelinluku, syöttö maalille ja tilanteessa paikalla Kupari, joka hieman ehkä onnekkaastikin ujutti kiekon häkkiin ohi hölmistyneen Ilves-vahti Riku Heleniuksen. Hyvä flow, niin näissäkin onni on välillä puolella!

Voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi toisessa erässä ja oli kaunista katseltavaa. Ja mikä hauskaa: Syntyi sekunnilleen samassa ajassa kuin avauserässä! Digitaalit näyttivät nimittäin kummallakin kertaa pelatuksi ajaksi 17:27. Tässäkin Ilves hölmöili omissa, "Rape" karvasi kiekon itselleen, otti pelitilansa ja terävä rannelaukaus ylös ohitti Heleniukseen toistamiseen. Kauden 6:s täysosuma tosi asia!

Ilves

Tappiosta huolimatta kaikki kunnia Ilveksen suuntaan. Viimeistelyn kanssa voi jossitella, mutta täytyy katsoa tuloksen taakse. Karri Kiven johtama ryhmä löytyy SM-liigan neljänneltä sijalta, kun sarjasta on pian pelattu jo kolmannes. Seuralla on alla vaikeita kausia (talous/urheilullisuus) eikä ennakkokaavailuissa joukkuetta povattu kovinkaan korkealla.

Mutta kuinka väärässä median ennakot (ainakin tähän mennessä) olivatkaan!

Kuten Kärppien päävalmentaja Mikko Manner Kiekkoradion pregamessa totesi... "Olisitte kysyneet meiltä valmentajilta"

- Heillä on erinomainen rakenne joukkueessa! Kokeneita ulkomaalaisia, loistavassa iässä olevia nuoria: Isokokoisia, luisteluvoimaisia, jotka pari vuotta sitten olivat voittamssa nuorten SM-kultaa, arvioi "Mamba" illan vastustajaa.

- Heillä ei ole menestyksen taakkaa, ja he ovat liikkeellä täysin puhtaalta pöydältä. Lisäksi heidän valmennus on tehnyt loistavaa työtä. He ovat onnistuneet raikkauden ja urheilullisuuden palauttamisessa, kertoi Manner illan vastustajasta.

Ilves on viimeistellyt sarjassa eniten täysosumia (56) ja pelannut hyvää lätkää. Vastuunkantajiksi ovat nousseet muun muassa Teemu Lepaus (6+13) ja Arttu Ruotsalainen (7+9). Molemmat löytyvät Liigan pistepörssin TOP 10:stä. Toimistolla ollaan oltu hereillä, ja molemmille sorvattiin jatkosopimukset kuluvalla viikolla!

Summa summarum: Ilman Vehviläisen superiltaa - Ilves olisi lähtenyt kotimatkalla voittajana! Ja ainiin. Ilves jäi vasta toista kertaa vieraskaukalossa pisteittä tällä kaudella. Reissupelit ovat olleen tuloksien kannalta jopa Hakametsän iltoja huomattavasti tuottoisampia.

Vaikeampien kausien jälkeen, hyvä Ilves!

Seuraavaksi Kärpät kohtaa perjantaina Rinkelinmäellä HPK:n. Ilveksen kausi jatkuu kotiottelulla sarjajumbo Ässiä vastaan, niin ikään perjantaina.

Uusimmat