Kuva: Joonas Hepola

Kärppien voitto jäi kahden sekunnin päähän - "Oltaisiin jopa ansaittu voittaa"

06.11.2018 23:33 - Joonas Hepola - Luettu 827 kertaa

Sveitsin ja Suomen hallitsevat mestarit kohtasivat tiistaina CHL:n pudotuspelien 1.kierroksen avausottelussa. Kamppailu päättyi lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen 4-4-tasalukemiin.

Kärpät nousi ZSC Lionsia vastaan päätöserässä Nicklas Lasun (51:20) ja Shaun Heshkan (58:53) ylivoimaosumilla 4-3-johtoasemaan ja oli kiinni vierasvoitossa. 

Kotijoukkue Lions ei kuitenkaan luovuttanut, vaan iski tasoituksen ainoastaan kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Nopea vastahyökkäys tuotti tulosta, kun toisesta aallosta Fredrick Petterssonin (2+0) hevosen potku vastakiekkoon ohitti kärppävahti Veini Vehviläisen

Heshkan ja kahdesti osuneen Lasun lisäksi Kärpistä maalinteossa onnistui Aleksi Heponiemi, joka vei oululaiset 0-1-johtoon ainoastaan 44 sekunnin pelin jälkeen.

- Olen todella ylpeä joukkueesta! Alussa ei aivan pelattu ottelun vaatimalla tasolla, mutta parannettiin ja varsinkin kolmaserä oli meiltä loistava, kuvaili Kärppien päävalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä haastattelussa. 

Voitto jäi lopulta harmittavan lähelle, joka totta kai hieman kismitti kärppäluotsia. 

- Oltaisiin jopa ansaittu voittaa. Mutta tällä kertaa kävi näin, ja kaveri osui vielä päätössekunneilla. Tässä lajissa kaikki on mahdollista, kiteytti Manner. 

Otteluparin ratkaiseva toinen osaottelu pelataan 20.marraskuuta Oulussa. Ottelun voittaja etenee CHL:n puolivälieriin. Kamppailu käynnistyy kello 19:00. 

Lue myös: 

Ville Leskinen kulki kivisen tien Leijonaksi: Meinasi jo lopettaa peliuransa - "Mietin ihan liikaa"

Kilpailut

Uusimmat