Hannes Hyvönen lätkäurastaan - "Välillä kyyneleet valuivat kesken pelin - halusin aina voittaa"

02.04.2019 08:56 - Joonas Hepola

Radio Cityn Kiekkoradion haastattelussa Hannes Hyvönen, joka pelasi kiekkourallaan kaikissa maailman kovimmista sarjoista sekä edusti Leijonia arvokisoissa.

NHL:ssäkin pelannut Hannes Hyvönen edusti Suomea kaksi kertaa MM-kisoissa. SM-liigassa Hyvönen pelasi yhteensä 12 kautta voittaen yhteensä kolme mestaruutta: kaksi SM-kultaa Kärpissä (2007,2008) ja ensimmäisen TPS:n riveissä jo avauskaudellaan 1994-1995. Lisäksi Hyvönen juhli KHL:n mestaruutta Ak Bars Kazanin riveissä 2009-2010.

- Mä olen aina ollut sellainen sydämellä pelaaja. Halusin aina voittaa ja antaa kaikkeni. Tunteet olivat pinnassa ja välillä kyyneleet valuivat kesken pelin, kun taisteltiin.

- Mitään en kuitenkaan vaihtaisi pois. Se on mun persoona ja tuskin olisin olisin saavuttanut tuota kaikkea, jos olisin yrittänyt olla jotain muuta. Pelasin aina kaikesta sydämestäni seuralle, jossa sain olla, mutta varsinkin kärppävuodet olivat erityisen tärkeitä.

Kärppäpaidassa Hyvönen voitti keväällä 2008 playoffien pistepörssin huipputehoilla 8+13. 

- Isäni eli lätkäuraani täysillä ja antoi aina kaikkensa vuokseni. Oli tärkeää, että hän kerkesi nähdä pelejäni kotikaukalossa Oulussa, herkistyi ex-kärppä hetkeksi. 

Hyvönen kertoo pitkän ammattilaisuran kartuttaneen paljon kokemuksia, mutta myöntää uran jälkeisen niin sanotun arkielämän opettaneen huomattavasti enemmän.

- Uran päättyminen vieraassa maassa ja siihen vielä lisäksi avioero korostivat yksinäisyyttä. Minun kohdalla ne haasteet olivat rankempia kuin monilla muilla, muistelee Hyvönen uran jälkeisiä vuosia, jotka veivät hänet pohjalle ja miettimään jopa itsetuhoisia aikeita.  

- Sitä on niin sanottujen "tavallista tallaajien" ehkä vaikea ymmärtää millaista se urheilijaelämä on. Siinä on päivittäin koko ajan iso ryhmä ympärillä eikä tarvi kuin keskittyä treenaamiseen ja peleihin. Sen jälkeen, kun kaikki tämä häviää ympäriltä, niin se tuntuu tyhjältä ja oudolta eikä osaa löytää paikkaansa, avaa ex-kiekkotähti.

Kuuntele koko podcastin myötä laajemmin Hanneksen ajatuksia lätkäurasta ja kiekon jälkeisestä elämästä.

Kilpailut

Uusimmat