Voita uusia muistoja!

Silja kutsuu sinut irtiottoon arjesta. Irtiottoon, joka on ollut mahdollista jo 60 vuotta.

Joku rakastaa ruokaa, toinen tahtoo aktiivilomalle ja kolmas innostuu edullisista ostoksista. Valitse minkälainen risteilyloma olisi sinulle kaikkein mieleisin ja voit voittaa risteilylahjakortin sen toteuttamiseen.

Valitse minkälainen risteilyloma olisi sinulle kaikkein mieleisin

Satu Kotosen suosikki!

Saaristoristeily Turusta: Päivän irtiotto arjesta

Ota täydellinen irtiotto arjesta, lasten ehdoilla! Saaristoristeilyllä koko perhe viettää aikaa yhdessä upeissa saaristomaisemissa. Herkuttelu on olennainen osa risteilyä: uppoudu italialaisiin makuihin Tavolàta-ravintolassa tai nauti maittava brunssi Happy Lobsterissa. Lapset löytävät suosikkinsa lasten omalta listalta. Tee merihintaisia ostoksia laivojen myymälöissä ja nauti livemusiikista. Välillä voi käydä lepäämässä omassa mukavassa hytissä. Viikonloppuisin Siljan laivoilla seilaavat myös Muumi, Harri Hylje sekä lasten suosikkiesiintyjiä. Yhdessä päivässä ehditään kahdelle eri laivalle: aamulla noustaan Turusta Galaxyn kyytiin ja iltapäivällä vaihdetaan Maarianhaminassa Baltic Princessiin. Mukavan päivän päätteeksi palataan illalla takaisin Turkuun.

Lue lisää

Niina Backmanin suosikki!

Päivä Tukholmassa -risteily: Vauhdikas perheloma Tukholmassa

Maistuuko perheen nuorisolle sushi tai testaisitteko yhdessä Happy Lobsterin kuuluisaa äyriäisvatia? Toisia vetää puoleensa Electronics-myymälän pienelektroniikka, toisia kosmetiikkaosaston ihanuudet tai vaikka Desigual-myymälän värikkään vaatteet. Laivasuunnistuksessa pääsee kiertämään koko aluksen ja Promenaden akrobaatti-show on huikeaa katseltavaa.

Tukholmassa Laivabussi vie satamasta keskustaan tai vaikka Djurgårdeniin, joka on suosittu matkakohde koko perheelle. Antaudu Grönalundin huvipuiston vietäväksi, tutustu Skansenin eläintarhan asukkeihin ja uppoudu viikinkien historiaan uudessa Vikingaliv-museossa. Huvittelun jälkeen ehtii vielä tehdä ostoksia vaikka Östermalmin Biblioteksgatanilla ja Stureplanilla. Jos nälkä yllättää, ota suunnaksi Östermalmin kauppahalli.

Lue lisää

Juha Valvion suosikki

Hotellimatka Ahvenanmaalle: Golf-reissu ystävien kanssa

Ota auto mukaan ja lähde ystäviesi kanssa liikunta- ja kulttuurilomalle Ahvenanmaalle! Ålands Golfklubb ja sen kaksi 18-reikäistä golfkenttää, Slottsbanan ja Kungsbanan, sijaitsevat Kastelholmassa, Ahvenanmaan pääsaaren koillisosassa. Golfkierroksen jälkeen herkuttele esim. huippukokki Michael Björklundin Kastelholmassa isännöimässä ravintola Smakbyssä. Ravintolan yhteydessä toimii myös Smakbyn Puoti, josta voi ostaa ahvenanmaalaisia ruokatuliaisia sekä käsityötuotteita. Ennen kotiinpaluuta kannattaa vielä piipahtaa legendaarisessa Kastelholman linnassa ja Uffe på Berget -näköalapaikalla. Vastikään uudistettu Hotelli Pommern Maarianhaminan keskustassa on oiva tukikohta matkalla.

Lue lisää

Anssi Honkasen suosikki!

Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä: Leikkisä perheloma Tukholmassa

Laivalla riittää pienimmille niin paljon tekemistä: suuressa Silja Land -leikkihuoneessa sukelletaan pallomereen ja osallistutaan piirustuskilpailuun. Illan discossa tanssitaan Harri Hylkeen tai Muumin kanssa ja parhaat tuliaiset hankitaan Kids&Toys -kaupasta ja Tax Free Superstoren valtavasta karkkivalikoimasta. Parasta herkuttelua on Buffet-ravintolan lasten pöydässä – ja jälkkäripöydästä saa niin paljon pehmistä ja muita herkkuja, kuin vatsaan mahtuu!

Tukholmassa Laivabussi vie suoraan satamasta kätevästi Djurgårdenille, jossa sijaitsee Junibacken, Astrid Lingrenin teoksiin perustuvaan satumaailma. Kauniilla säällä Djurgårdenilta voi vaikka kävellä takaisin terminaalille ja poiketa matkalla Tessinparken-puistoon tai käydä ihastelemassa Ruotsin kuninkaallisten entistä hedelmätarhaa, Humlegårdenia. Molemmissa puistoissa on mm. suuri leikkipaikka lapsille sekä kesäkahvila. Leikkitauon jälkeen matkaa voi jatkaa Fältöversten-kauppakeskukseen, jossa perhettäsi palvelee yli 50 myymälää.

Lue lisää