Vuoden turkulainen 2017 -äänestys

Vuoden turkulaiseksi on äänestetty viime vuosina muun muassa Makwan Amirkhani, Pekka Hyysalo, Erik Mansikka, Michael Monroe sekä Juhani Tamminen. Ja tietysti yksi hevonen, sillä viime vuonna äänestyksen voitti hyväntekeväisyysravuri Kiss My Turku.

Kenen vuoro on loistaa Vuoden turkulaisena 2017? Kuka alansa asiantuntijaa on tehnyt merkittävää työtä Turun hyväksi positiivisella tavalla? Äänestä ja vaikuta! (valitse ehdokkaasi klikkaamalla ja jättämällä sivun alaosassa yhteystietosi)

Aleksi Randell

Aleksi Randell toimi Turun kaupunginjohtajana vuosina 2010-2017, jolloin hän siirtyi Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtajaksi. Turussa tapahtui Randellin kaudella merkittävä käänne: talous kohentui, ja kaupungissa käynnistyi lukuisia merkittäviä hankkeita.

Tanja Raunio

Tanja Raunio on toiminut monin tavoin Turun ruoka- ja juomakulttuurin hyväksi. Hän työskentelee Old Bankin baarimestarina, opettaa ravitsemusalalla ja toimii Turun ruoka- ja juomakulttuurilähettiläänä. Raunio valittiin syksyllä vuoden positiivisimmaksi turkulaiseksi.

Artturi Elovirta

Artturi Elovirta tekee työtä Turun keskustan elinvoimaisuuden puolesta. Hän on ollut nostamassa Forum Korttelin uuteen kukoistukseen. Lisäksi Elovirta on ollut perustamassa Hub Turkua, joka on Turun ydinkeskustassa toimiva yhteistyöskentelytila ja kaupunkiverstas.

Anu Salminen

Anu Salminen on opastanut turisteja Turkuun vuodesta 2005 lähtien. Suomen Opasliitto valitsi hänet viime vuonna vuoden oppaaksi. Salminen on ollut ideoimassa ja toteuttamassa Turkuun useita teemakierroksia. Hänen Kakola-kierroksensa ovat nousseet suureen suosioon.

Kari Mäkinen

Kari Mäkinen on toiminut vuodesta 2010 alkaen Suomen ja Turun arkkipiispana. Hän jää eläkkeelle ensi kesäkuussa. Aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija on saanut kiitosta kannanotoistaan ympäristön, pakolaisten ja seksuaalivähemmistöjen puolesta.

Mauri Kosonen

Mauri Kosonen on turkulainen taiteilija ja muusikko, joka on tehnyt Turkuun useita julkisia taideteoksia. Hänen näkyvimpiä teoksiaan ovat jättimäiset seinämaalaukset. Kososen tuotantoa on ollut esillä kymmenissä näyttelyissä, ja hän on voittanut useita palkintoja.

Saana ja Olli

Saana Sipilä ja Olli Sallinen ovat nuori turkulainen suunnittelijapari, joka on luonut oman Saana ja Olli -tekstiilimalliston. Pariskunta luottaa materiaalina hamppuun, suomalaiseen työhön ja kestävään kehitykseen. Vuonna 2010 perustetun yrityksen tuotteet ovat jo ehtineet levitä ympäri maailmaa.

Tomi Kallio

Tomi Kallio on TPS:n liigajoukkueen kapteeni, joka on 41-vuotiaana edelleen liigan eliittiä. Hän on pelannut myös NHL:ssä ja Ruotsissa. Kallio on pelannut useita kertoja Suomen jääkiekkomaajoukkueessa. Saavutuksina on kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

Lukas Hradecký

Lukas Hradecký on Eintracht Frankfurtin maalivahti, joka valittiin juuri Bundesliigan toiseksi parhaaksi maalivahdiksi. Hradecký nousi TPS:n edustusjoukkueeseen 2008 mutta siirtyi jo seuraavana vuonna Tanskaan. Urheilusanomat valitsi hänet 2017 Suomen parhaaksi urheilijaksi.

Osku Valtonen ja Juhani Koskinen

Osku Valtonen ja Juhani Koskinen ovat media- ja viestintäalan moniosaajia, jotka perustivat viestintätoimisto Viestintäliigan. Suurelle yleisölle ystävykset ovat tulleet tutuksi Sohvaperunat-tv-ohjelmasta, jossa he kommentoivat viikon televisiotarjontaa.

Oma valinta

Äänestä listan ulkopuolelta

Kirjoita:

Tee ensin valintasi klikkaamalla haluamaasi ehdokasta

Kiitos osallistumisestasi!

Onnea kilpailuun.

Äänestysaika on 8.1.-1.2.2018.