Kuva: Matias Hällback

Suomalaiset esittelivät kesäautonsa - katso parhaat ja lue tarinat

11.06.2015 17:37 - Mika Parikka

Kesäautojen taakse kätkeytyy hienoja tarinoita.

Radio Cityn juontaja Jere Ollinen pyysi kuuntelijoita lähettämään kesäautoistaan kuvia ja pistämään vielä tarinat päälle. Vastauksia tuli riemastuttavan paljon, ja listasimme osan parhaista tähän:

Marko Kujanpään kesäheila:

"Hyvinkään lentokentälle mentiin kiihdyttelemään, ei päästy edes perille (noin kaksi kilometriä ennen lentokenttää) kun tuli jo "tienpäällis" -remonttia. Lähinnä vaan nauratti oma huono tuuri, mutta ei kuitenkaan lannistuttu", Marko kertoo. Mies ei päässyt lopulta ollenkaan kiihdyttelemään.

"This is car sport!", Marko kiteyttää.

Marko Kujanpään auto. (kuva: Marko Kujanpää)

Antti "Rakki" Vinkin kesäauto on hieman tilavampaa mallia:

"Auto on ollut mukana kahdissa häissä. Toisissa se toimi sulhasen ryöstössä, ja toisissa häissä taxina (11 tyyppiä kyydissä, kahdelle istuimet). Välillä toiminut kiihdytystiimin huoltoautona, joskus risteilty soffa kyydissä, toisinaan mukana on ollut myös runkopatja, jotta on päässyt matkalla lepäilemään."

Antti Vinkin kesäauto. (kuva: Antti Rakki Vinkki)

Matias Hällbackan perintökalleus:

"Ensiautoksi sattui perintönä vuoden 1977 Datsun J160, joka pienoisen laittamisen jälkeen palvelee jokapäiväisessä käytössä mitä mainioiten."


Matias Hallbackan Datsun. (kuva: Matias Hällback)

Jari Mantereen klassikko:

"Paras muisto on, kun pääsin kyyditsemään isovanhemmat vaarin vanhempien kauppakassilla juhlapaikalle, jossa heidät 50 vuotta aikasemmin yhteen saatettiin. Hyviä muistoja tulee myös mäkeen parkkeeraamiseta, jotta saa lähtiessä käyntiin kun ei tahdo aina käynnistyä"


Jari Mantereen kupla. (kuva: Jari Mantere)

Owe Malmströmin vuoden -76 Firebird:

"Tällä vuoden -76 Firebirdillä on cruisattu jo 22 kesää. Yhdeksän vuotta sitten yksi tyttö bongasi auton Helsingin yössä. Oli ollut itsellänsä samanlainen, mutta vuotta nuorempi. Vuoden päästä mentiin naimisiin cruisingeissa vuoden -59 Cadillacin takapenkillä. Nyt takana kahdeksan vuotta naimisissa ja cruisailu jatkuu."

Owe Malmströmin Pontiac. (kuva: Owe Malmström)

Henry Kurosen vuoden 1966 Mustang:

"1966 Ford Mustang on ensimmäinen oma jenkkini. Paras muisto lienee se hetki, kun se helmi-maaliskuussa 2014 tuotiin talvipakkasella autonkuljetusrekalla Raahesta tänne Lempäälään. Rekkakuski sanoi, että moni sen olisi kyydistä napannut itselleen. Toki myös näillä kesäkeleillä ajelu on aina jees!"


Henry Kurosen upea Mustang. (kuva: Henry Kuronen)

Teemu Honkiniemen silmäkarkki:

"Kaveri oli asentamassa H2-autotalossa paskahuusia, ja soitti, että täällä on Rööperi-elokuvan auto. Sanoi, että pitää mennä katsomaan. Ei olisi pitänyt. Nyt on jo monta kesää menty Rööperi-tyyliin."

Teemu Honkiniemen kesäpeli. (kuva: Teemu Honkiniemi)

Tony Suomisen BMW 1502 vuodelta 1976:

"Ostin vuonna 2007 ylemmän kuvan kuosissa. Rakensin 7 vuotta. Olen ajanut tällä Ranskan rajalle saakka ja kilpaillut Mika Saloa vastaan moottoriradalla. Paras muisto on se, kun ajoin Nürburgringillä Adenaun kylässä tällä Ferrarien, Audi R8:den ja muiden urheiluautojen seassa F1-kisaviikonloppuna. Tämä oli se auto, joka sai suosionosoitukset superautojen sijaan. Se palkitsi. Myin uudelle omistajalle kuukausi sitten, jotta voin aloittaa uuden projektin."


Tony Suomisen BMW on kokenut kasvojenkohotuksen. (kuva: Tony Suominen / MarcusL.)

Lämpimät kiitokset kaikille kuvia ja tarinoita lähettäneille! Lisää kuvia löytyy Radio Cityn Facebook-sivuilta. 

Kilpailut

Uusimmat