Kuva: Pink Floyd

Uusi eläinlaji löytyi: Yksi meren äänekkäimmistä asukeista nimettiin Pink Floydin mukaan!

13.04.2017 14:15 - Senja Rapila

Uuden, erittäin kovaäänisen katkarapulajikkeen löytäneet tutkijat kertovat olevansa kovia Pink Floyd -faneja.

Vasta löydetty uusi ja aiemmin tuntematon katkarapulajike on saanut nimekseen synalpheus pinkfloydi Pink Floyd -yhtyeen mukaan.

BBC kertoo, että uusi lajike käyttää suurta, vaaleanpinkkiä nokkaansa tuottaakseen niin kovaa ääntä, että ääni voi jopa tappaa pienen kalan. Kerrotaan, että ääni voi yltää jopa 210 desibeliin, joka päihittää voimakkuudellaan myös jotkut rock-konsertit. BBC kertoo, että kyseessä on yksi kovimmista äänistä, mitä meren asukit voivat tuottaa.

Erikoisen löydöksen tehnyt tutkijatiimi on kertonut, että teki vuosia sitten päätöksen siitä, että mikäli löytäisi joku päivä uuden vaaleanpunaisen katkaravun, he nimeäisivät sen lempirokkareidensa mukaan.

Tutkimusta johtanut tutkija Sammy De Grave Oxfordin yliopistosta on kertonut, että hän on ollut Pink Floyd -bändin fani jo pienestä pojasta lähtien.

De Grave on nimennyt myös aiemminkin uuden katkarapulöydöksensä yhden suosikkimuusikkonsa mukaan. Kyseessä oli sillä kertaa Rolling Stones -muusikko Mick Jagger. De Graven löytämää uutta lajiketta kutsutaan nimellä elephantis jaggerai.

Lähde: BBC

Lue myös: IS: Suomesta löydettiin uusi eläinlaji - nimettiin suomalaisrokkarin mukaan!

Uusimmat