Kuva: Fotolia

Alkoholi saa heteromiehet ihastumaan muihin miehiin

04.05.2017 11:05 - Karoliina Kotala

Tuore tutkimus on selvittänyt vähintäänkin mielenkiintoista faktaa siitä, miten alkoholi vaikuttaa ihastumiseen.

Moni tietää alkoholin lisäävän itseluottamuksen tunnetta esimerkiksi tilanteissa, joissa yökerhossa lähestytään kiinnostavan näköistä ihmistä. Tutkijoiden mukaan alkoholilla onkin vaikutus tuoda esiin piirteet, joita muuten salailemme, näin etenkin miesten kohdalla.

Yhdysvalloissa tehdyssä, miesten ja naisten baarikäyttäytymistä selvittävässä tutkimuksessa heteroille mies- ja naiskoehenkilöille näytettiin baarissa videot, joilla esiintyi puoleensavetävä mies sekä puoleensavetävä nainen. Sen jälkeen heiltä kysyttiin muun muassa montako drinkkiä he olivat nauttineet, kuinka puoleensavetävät videolla nähdyt mies tai nainen olivat ja kuinka valmiita he olisivat esimerkiksi harrastamaan heidän kanssaan seksiä. Samalla selvitettiin, kuinka alkoholin nauttiminen vaikutti kyseisiin kysymyksiin.

Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että runsas määrä alkoholia sai heteromiehet tuntemaan vetoa myös samaan sukupuoleen. Kun miehet eivät nauttineet yhtään alkoholia tai vain hyvin vähän, he eivät tunteneet vetoa muihin miehiin, mutta juotuaan yli kymmenen drinkkiä, pitivät he miehiä lähes yhtä puoleensavetävinä kuin naisia.

Tutkijat uskovat syyn löytyvän alkoholin vaikutuksesta vähentää estoja ja rohkaista ihmisiä sanomaan ja tekemään asioita, joita he tavallisesti häpeilevät eivätkä uskalla tehdä, etenkin miesten kohdalla. Aiemmin tehdyssä tutkimuksessa on myös todettu amerikkalaisten suhtautuvan hyväksyvämmin naisten kuin miesten biseksuaalisuutta kohtaan.

Tutkijat saivat myös selville, että miehet tunsivat enemmän seksuaalista vetoa naiseen videolla, huolimatta siitä paljonko he olivat nauttineet alkoholia. Naisilla taas tulokset olivat erilaisia ja tutkimukseen osallistuneet naiset eivät automaattisesti tunteneet vetoa videolla nähtyyn mieheen. Mutta mitä enemmän naiset nauttivat alkoholia, sitä enemmän he tunsivat vetoa videon komistukseen. Yhtä lailla naiset tunsivat kiinnostusta myös videolla nähtyä naista kohtaan.

Lue myös: Osa miehistä pilkkaa homoja ja rakastaa seksistisiä vitsejä - taustalla inhimillinen pelko

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat