Kuva: Fotolia

Tequilan juominen tekee hyvää luustollesi - ilahduttaako uusi tutkimus?

09.05.2017 18:15 - Senni Loikala

Tuoreet tutkimustulokset ovat hunajaa tequilan ystävien korville.

Tequilan ystäville on luvassa iloisia uutisia, sillä kyseistä alkoholijuomaa nauttimalla voi onnistua pitämään luustonsa kunnossa. Näin ainakin, mikäli meksikolaista tutkimusta on uskominen. Tutkimuksesta uutisoivat Science Daily ja Independent.

Mikä sitten olisi tequilan salaisuus luuston hyvinvoinnin kannalta? Vastaus löytyy tutkijoiden mukaan juoman valmistukseen käytettävästä kasvista, tequila-agaavesta, jonka ainesosat auttavat kalsiumia ja magnesiumia imeytymään aiempaa paremmin. Kalsium ja magnesium ovat molemmat tärkeitä aineita luustolle.

Tutkimus toteutettiin hiirikokeilla. Hiiret, jotka olivat nielleet tequila-agaave-kasvin sisältämiä fruktaaneja, olivat tuottaneet lähes 50 prosenttia muita hiiriä enemmän proteiinia, joka tehostaa luiden kasvua. Lisäksi fruktaaneja nielleiden hiirten luiden halkaisijat olivat suurempia kahdeksan viikon tutkimusjakson päätteeksi kuin hiirillä, joille ei fruktaaneja annettu.

Kun seuraavan kerran siemaiset tequilaa, tiedät tekeväsi samalla hyvää luustollesi - mikäli tätä tutkimusta on uskominen.

Uutisoimme maaliskuussa keksinnöstä, joka on jokaisen tequilan ystävän unelma. Kyseessä on kaikessa absurdiudessaan pilvi, josta sataa tequilaa. Kuvat ja videon pääset katsomaan tästä.

Lähteet: Science Daily ja Independent

Uusimmat