Kuva: Fotolia

Turussa muodostetaan yhtyettä, johon halutaan 1000 jäsentä

26.07.2017 13:54 - Anna Hopi

Tarkoituksena on kasata yhteen ammattirokkareita ja harrastelijamuusikoita, jotta saadaan aikaiseksi unohtumaton kokemus.

Turkulaismuusikko Mark Bertenyillä on hullu idea. Hän perusti Facebook-ryhmän, jossa kerää tuhatta muusikkoa kokoon historian suurimman turkulaisyhtyeen. Idea on saada tuhat muusikkoa soittamaan yhdessä torilla.

Mies kertoi keksineensä idean sosiaalisessa mediassa leviävistä koskettavista videoista, joissa ihmiset kokoontuivat yhteen soittamaan esimerkiksi Linkin Parkin musiikkia.

- Se liikuttaa, kun monta kättä ja sydäntä tekee yhteistyötä. Jaoin erään tällaisen videon, ja Urjalan seudulla vaikuttava muusikkotuttuni kommentoi, että pitäisikö Turun torilla soittaa Sandstorm. Nauroin sitä ääneen, ja kirjoitin, että jotain torille pitäisi keksiä, hän kertoo Radio Cityn juontajalle Janica Saxelinille.

- Tunnin päästä siitä oli Rumba kirjoittanut ja Yle napannut kiinni aiheesta, ja yli 200 ilmoittautunutta. Heitin tän vähän vitsinä, mutta jengi lähti mahtavasti mukaan. Onkohan meitä joku 400 nyt mukana, ja tämä kaikki on tapahtunut vuorokauden sisällä.

Rokkari uskoo, että tuhat ihmistä saadaan kasaan porukkaan. Hän on innoissaan siitä, miten projekti yhdistää ihmisiä. Bertenyi linjaa, ettei tarvitse olla ammattimuusikko osallistuakseen tempaukseen. Muun muassa julkkisrokkarit Mikko Von Hertzen ja Samy Elbanna ovat mukana projektissa.

- Alamme lyömään juuri ajankohtaa kasaan. Minulla on ollut ajatuksena syksy. Takaraja on lokakuun puoliväli, hän sanoo.

Klikkaa itsesi mukaan historian suurimpaan turkulaisbändiin täältä.

Lue myös: Linkin Park -laulajan pojan koskettava kirjoitus isälleen ennen tämän kuolemaa: "Rakasta elämää"

Kilpailut

Uusimmat