Kuva: Fotolia

Matti-hevonen vietiin laitumelta - yllättävät syylliset jäivät verekseltään kiinni!

27.07.2017 14:34 - Anna Hopi

Itä-Suomessa asuva hevosenomistaja oli kuin puulla päähän lyöty saatuaan kuulla, millaiseen seikkailuun hänen hevosensa oli joutunut.

Monen pienen tytön unelma on lapsuudessa saada oma hevonen. Usein hevosharrastus on kuitenkin kallista, minkä takia vanhemmat joutuvat toppuuttelemaan lasta. Kaksi kuusivuotiasta pikkutyttöä Itä-Suomesta päättivät kuitenkin ottaa kohtalon omiin käsiinsä asian suhteen ja lähtivät hevosvarkaisiin. 

Varkaus oli suunniteltu huolella, ja sen kohteeksi valikoitui läheiselle hevostallilla ulkona oleskellut Matti-hevonen. 

Nimettömänä pysyttelevä hevosen omistaja kertoo yllättyneensä toden teolla saatuaan puhelun poliiseilta.

- Olin töistä tulossa, kun sain puhelun, jossa poliisi ilmoitti, että pikkutytöt olivat vieneet Matti-hevosen laitumelta mukaansa. Tytöt olivat ihan suunnitelleet juttua, ja ottaneet kotoa narua mukaan, jolla olivat sitoneet hevosen ja taluttaneet sitten tietä pitkin omaan kotipihaan, hän kertaa Voice.fi-sivuston haastattelussa.

"Tytöt halusivat itselleen ponin"

Sivullinen oli huomannut tien laidassa kävelevät tytöt ja pitänyt epäilyttävänä sitä, että niin nuoret tytöt taluttivat yksin isoa hevosta. Tämä oli hälyttänyt poliisit paikalle.

- Kun juttua alettiin selvittämään, kävi ilmi, että tytöt olivat vasta aloittaneet ratsastukseen ja olisivat halunneet itselleen oman ponin. Mietin, että olivatpa napakoita tyttöjä, kun edes saivat Matti-hevosen lähtemään mukaansa. Se on hyvinkin rauhallinen kaveri, ystävällinen ja todella kiltti hevonen, Matin omistaja kertoo.

- Hevonen ei ollut lainkaan tyrmistynyt tapahtuneesta, vaan päin vastoin oli erittäinkin tyytyväinen, kun poliisit toivat sen kotipihaani. Hän on varmasti saanut paljon rapsutuksia ja haleja. 

Silti omistaja toteaa, että oli onnekasta, ettei mikään sattunut, koska eläimillä on kuitenkin oma tahto. Tytöt saivat puhuttelun poliiseilta, vanhemmiltaan, hevosen omistajalta ja talliväeltä.

- Onneksi kellekään ei sattunut mitään. Toivon, että tytöt ottavat nyt opikseen. Hevosta olisi päässyt tapaamaan tallille ihan vain kysymällä lupaa, hän nauraa.

Lue myös: "Tytöt, leikitte väärin!"

Lue myös: Leluhevosen penis kummastuttaa netissä - "Miksi täytyy olla noin yksityiskohtainen?"

Lue myös: "Maailman kauneimmasta" hevosesta tuli nettijulkkis - katso uskomattomat kuvat

Kilpailut

Uusimmat