Sotaveteraanin koira auttaa isäntäänsä pukeutumaan

03.10.2017 13:45 - Sami Ikonen

Vuonna 2003 Irakissa loukkaantunut Fred Hargreaves saa koiraltaan apua kaikissa arkiaskareissa.

Viime viikolla Torontossa järjestettiin Invictus Games paralympiatapahtuma. Kisat on järjestetty niille, jotka ovat loukkaantuneet sotilastehtävissä. Iso-Britannian kuningasperheeseen kuuluva prinssi Harry on tapahtuman perustaja. Harrylla on myös kokemusta sotilasurasta. Nimi Invictus juontaa juurensa latinan kielestä ja tarkoittaa voittamatonta.

Prinssi Harry järjesti ensimmäiset Invictus Games-kisat vuonna 2014 inspiroidakseen ja motivoidakseen taisteluissa haavoittuneita toipumaan vammoistaan. Tämän vuoden kisoihin osallistui yli 500 kilpailijaa 17 maasta.

Koskettava video leviää somessa

Jousiammuntaan osallistunut Ken Hargreaves kertoo videolla osallistumisestaan Invictus Gamesiin, sekä hänen avustajakoirastaan ja parhaastaan ystävästään Fredistä. Irakissa haavoittunut Hargreaves kuvailee koiraansa todella älykkääksi. Fred osaa auttaa esimerkiksi pukeutumisessa ja jopa roskisten tyhjentämisessä. 

- Fred on ystävällinen, luotettava ja elämäniloinen koira, Hargreaves kuvailee.

- Koira on kuin minun oikea käteni. Itseasiassa Fred on tärkeämpi kuin oikea käteni. Hän auttaa minua niin fyysisesti, kuin henkisesti. Fred on paras ystäväni. Hän ei koskaan jätä minua.

Katso Hargreavesin ja Fred-koiran video täältä.

Prinssi Harry ja Obama katsomossa

Prinssi Harry on seurannut kisoja herkeämättä. Hänet on voitu bongata katsomosta tai juttelemassa osallistujille. Torontoon oli saapunut myös Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama

Harry joutui katsomossa myös varkauden uhriksi, kun vieressä istunut pieni tyttö napsi kuninkaalliselta popcornia. "Järkyttävä" teko tallennettiin videolle ja julkaistiin youtubessa. Suloinen video on kerännyt youtubessa jo yli 1.7 miljoonaa näyttökertaa.

Lue myös: Minkä rotuinen koira sopii sinulle parhaiten? Horoskooppimerkkisi paljastaa

Kilpailut

Uusimmat