Pohjois-Korean urheilupropaganda paljastui - kansalaisille kerrotaan jalkapallon MM-kullasta

08.11.2017 21:50 - Sami Ikonen - Luettu 1 900 kertaa

Pohjois-Korea antaa kansalaistensa ymmärtää, että maa olisi voittanut muun muassa jalkapallon maailmanmestaruuden kahdesti.

Maailman sulkeutuneimmasta valtiosta on jälleen paljastunut propagandauutisia, mitä maa on kansalaisilleen syöttänyt. Löydettyjen maalausten mukaan Pohjois-Korea olisi voittanut esimerkiksi juoksussa ja jalkapallossa MM-kultaa. Arvioiden mukaan osa kuvista on tehty 2000-luvun alussa.

Maalauksissa korealaiset urheilijat iloitsevat voitoistaan. Yleensä korealainen oli lyönyt länsimaalaisen vastustajan esimerkiksi painiottelussa. Kuvan oikean alareunan maalaus kuvastaa korealaisten riemua voitetun jalkapallon maailmanmestaruuden jälkeen.

Pohjois-Korea on esiintynyt kahdesti jalkapallon MM-kisoissa. Vuoden 1966 kisoissa maa selvisi kahdeksan parhaan joukkoon. Viimeisimmässä turnauksessa 2010 Pohjois-Korea haastoi jalkapallon mahtimaan Brasilian ja hävisi 2-1. Raporttien mukaan ottelusta innostunut Pohjois-Korean hallitus halusi näyttää seuraavan ottelun maan kansalaisille, mutta ottelu Portugalia vastaan päättyi rumaan 7-0 tappioon. Turnauksen jälkeen huhuttiin, että joukkueen valmentajat ja pelaajat pakotettiin kaivoksille töihin rangaistuksena koetusta nöyryytyksestä. FIFA ei varmistanut tietoa todeksi. 

Propagandan mukaan Pohjois-Korea olisi pelannut molempien turnauksien finaaleissa ja voittanut ne.

Kim Jong-un on paljastanut olevansa Manchester Unitedin eli "Punaisten Paholaisten" kannattaja. (kuva: AOP)

Maan diktaattori Kim Jong-un on kertonut olevansa suuri Manchester Unitedin kannattaja. Hän on esittänyt toiveensa, että seura käyttäisi tulevaisuudessa pohjois-korealaisia pelaajia.

Jalkapallomestaruuksien voittaminen ei välttämättä ole absurdein vale, mitä Pohjois-Korean kansalaisille on kerrottu. Valtion kansallisen median mukaan Kim Jong-unin isä Kim Jong-il oli käynyt pelaamassa golfia ensimmäistä kertaa vuonna 1994. Hänen kerrotaan tuolloin löyneen yksitoista hole-in-onea yhden kierroksen aikana.

Katso loput propagandakuvat Mirrorin artikkelista tästä.

Lue myös: Pohjois-Korea jaksaa yllättää - uudessa kiellossa ei järjen häivää

Lue myös: Suomen televisiolähetysten olympiatiimi selvillä - mukana myös Sami Hedberg

Lue myös: Venäläistä stadionia haluttiin laajentaa halvalla - kuvat lopputuloksesta leviävät netissä

Lähteet: TheSun, Mirror

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat