Tampereelle halutaan Van Halen -raitiovaunu - rock-fanin ideasta kasvoi kansanliike

12.04.2018 17:00 - Iiro Myllymäki

Tamperelainen Atte Leppänen perusti Facebookiin ryhmän, joka tarjoaa hauskan vaihtoehdon virallisille ratikan värivaihtoehdoille.

Tampereen joukkoliikenne on kokemaisillaan suuria muutoksia, sillä kaupunkiin on tarkoitus avata raitiolinja vuonna 2021. Ratikkalinjan rakentaminen on parhaillaan käynnissä, mikä on johtanut keskustassa jopa huvittavia piirteitä saaneeseen kaaokseen. Nyt Tampereen Raitiotie Oy on julkaissut nettisivuillaan kolme virallista värivaihtoehtoa ratikoille. Vaihtoehdot ovat tummansininen, vaaleansininen ja punainen. Tällä hetkellä yleisö pääsee arvioimaan kunkin värivaihtoehdon sopivuutta ratikan nettisivuilla, ja väristä päätetään lopulta ensi syksynä.

Virallisten vaihtoehtojen lisäksi keskusteluun on nyt saatu epävirallista reittiä yksi astetta villimpi väritys. Tamperelainen Atte Leppänen on perustanut Facebookiin ryhmän ”Tamperelaiset Van Halen -ratikan puolella”. Ryhmän mielestä ratikan koristeluksi paras vaihtoehto olisi Eddie Van Halenin kitarasta tuttu puna-valko-musta kuosi.

”Nämä tyylikkäät raidat eivät ainakaan edusta mitään poliittista agendaa, vaan niiden tarkoituksena on yhdistää kaikki kansat menevän kitaramusiikin alle. Hankitaan yhdessä Tampereelle maailman pähein raitsikka”, ryhmän kuvauksessa kirjoitetaan.

Atte Leppänen kertoo Voice.fi:lle heittäneensä idean ensin ilmoille kavereiden ryhmächatissa, jossa puhuttiin virallisten värivaihtoehtojen vähäisyydestä.

- Heitin siinä sitten, että miksi ei Van Halen -henkisiä raitoja voisi laittaa pintaan, kun ne löytyvät jo monesta tuotteesta. Kaverini Janne Kallunki photoshoppasi sitten tuon lopputuloksen, ja siitä tuli sen verran kivan näköinen, että laitettiin ryhmä pystyyn, Leppänen sanoo.

Ryhmä perustettiin keskiviikkona aamupäivällä, ja torstai-iltapäivään mennessä se oli kerännyt jo 540 jäsentä. Ryhmän suosio yllätti Leppäsen.

- Ajattelin, että tässä on potentiaalia, kun kuvastakin tuli niin mainio. Kyllä se silti hieman yllätti.

Atte Leppänen ei tiedä, miksi juuri Van Halen tuli hänelle ensimmäisenä mieleen. Mies on itse kitaristi, joten Van Halenillakin on hänelle erityinen merkitys.

Ratikan viralliset värivaihtoehdot ovat Leppäsen mielestä ”ihan jees”.

- Parempaankin pystytään. Mielestäni olennaista olisi se, että ihmisillä olisi oikeasti mahdollisuus vaikuttaa ratikan teemaan, Leppänen sanoo.

Lue myös: Väärennettyjä parkkisakkoja levitetään pääkaupunkiseudulla - katso kuva, joka paljastaa totuuden!

Lähde: Tampereen ratikka

Kilpailut

Uusimmat