Kuva: Shutterstock

Suomen metallipääkaupunki on nyt selvillä - katso yllättääkö voittaja?

25.06.2018 10:45 - Elisa Jalasjoki - Luettu 1 613 kertaa

Top 10 -listaukseen mahtuivat mukaan myös esimerkiksi Joensuu sekä Kemi.

Nyt se on varmaa - Suomi todella on metallimusiikin pyhättö. Aktiivisten harrastelijoiden lisäksi maa on myös pullollaan lukuisia metallibändejä, paljastuu Capital of Metal -sivuston tuoreessa kampanjassa. 

Kampanjan tarkoituksena oli lähteä selvittämään sitä, mikä Suomen kaupungeista ansaitsisi maailman metallipääkaupungin tittelin. Tutkimuksessa selvisi, että Suomesta löytyy jopa yli viisikymmentä metallibändiä jokaista 100 000 asukasta kohden, mikä on enemmän kuin missään muualla maailmassa. 

Kilpailussa siitä, mistä kaupungista löytyy eniten metallibändejä suhteutettuna väkilukuun, voittajaksi selviytyi ehkä jopa hieman yllättäen, mutta täysin ylivoimaisesti itäsuomalainen Lemin kunta. 

Sijoitukseen ilmeisen tyytyväinen Lemin kunnanjohtaja Jussi Stoor, julkaisi vielä ennen voiton selviämistä omalle YouTube-kanavalleen humoristisen videon, jolla ylistää mahdollista voittoa.

Stoor muun muassa toteaa, että jotkut ovat kritisoineet Lemin voittoa esimerkiksi sillä, ettei kyseessä ole virallisesti kaupunki, vaan kunta. Stoorin mukaan kateellisten panettelu tulee kuitenkin jättää omaan arvoonsa. 

Hauskan videopätkän pääset katsomaan alta. 

Top 10 -listaukseen mahtui kuitenkin myös useita muita kaupunkeja. Alta pääset katsomaan listauksen, tarkemmat luvut puolestaan näet klikkaamalla tästä

Top 10 Suomen metallipääkaupunkia ovat: 

1. Lemi

2. Joensuu

3. Vesanto

4. Tervo

5. Äänekoski

6. Riihimäki

7. Forssa

8. Kemi

9. Ristijärvi

10. Siikainen

Voittajakaupunki esittäytyy myös Helsingin Tuska-festivaaleilla 29.6 - 1.7. 

Lue myös: Metallimusiikki tekee hyvää mielenterveydelle

Lähde: Capital of Metal 

Kilpailut

Uusimmat