Kuva: Juha Valvio

Haluatko viettää täyden kympin golf-loman jätkäporukalla? – menkää Ahvenanmaalle!

29.05.2017 13:45 - Katja Nygård / katja.nygard@bauermedia.fi

Radio Cityn juontaja Juha Valvio vietti kaveriporukalla aurinkoisen viikonlopun Ahvenanmaalla golfista nauttien ja hyvän ruuan parissa rentoutuen.

”Mikä olisikaan parempi aloitus viikonlopulle, kun pakata golfbägit ja parhaat kaverit perjantai-iltana laivaan ja irtautua viikonlopun ajaksi arjesta.

Meillä on kavereiden kanssa ollut jo pitkään tapana tehdä jätkäporukalla pari viikonlopun mittaista ja yksi pidempi matka vuodessa golfia pelaten.

Tällä kertaa matkustimme kolmen kaverini kanssa Siljan Baltic Princessalla Ahvenanmaalle. Laivamatka ei ollut kovin pitkä, mutta ehdimme kuitenkin syödä hyvin Grill House -ravintolassa ja rentoutua hetken ennen laivan saapumista puoli yhden aikaan yöllä Långnäsin satamaan.

Perillä yövyimme vuonna 2015 täysin uudistetussa Hotelli Pommernissa, joka oli erittäin tasokas ja hyvä tukikohta. Hotelliin päästyämme emme jaksaneet tehdä paljoa muuta kuin purkaa laukut, kunnes pää painui tyynyyn ja uni voitti.

Golfia koko päivä

Seuraavana aamuna herätys oli puoli kahdeksan maissa. Erinomaisen aamupalan jälkeen suuntasimme Ålands Golf Clubille, jossa vierähtikin seuraavat 12 tuntia. Klubin palvelu yltää kirkkaasti yli monen mannersuomalaisen klubin tason. Viiden tähden kentät, joista kungsbanan, eli niin sanottu metsäkenttä, oli selkeästi vaikeampi. Slottsbanan puolestaan on helpompi, ja lisäksi siellä on kivat puistomaisemat. 

Kahden pelikierroksen ja saunan jälkeen suuntasimme Ylen Strömsö-ohjelmasta tutun huippukokin, Micke Björklundin, omistaan Smakbyn-ravintolaan, joka oli kaikilla mittareilla mitattuna ensiluokkainen. Illan päätteeksi piipahdimme vielä Maarianhaminan kasinolla, jonka jälkeen pitkä päivä oli kutakuinkin taputeltu.

Seuraavana päivänä kahden maissa laiva lähti takaisin kohti Turkua. Laivalla tutustuimme italialaisen Tavoláta-ravintolan antimiin. Tilasimme perinteisiä italialaisia annoksia pizzasta pastaan ja risottoon. Ruoka oli todella hyvää, ja annokset riittävän suuria, jotta isommallakin pojalla lähti varmasti nälkä. Myös palvelu oli erinomaista.

Vaimolle tuliaisia

Vaikka emme yöpyneetkään laivalla, meillä oli käytössämme siisti deluxe-luokan hytti, jossa oli mukava matkustaa tv:stä urheilua katsellen. Teimme toki myös perinteisiä tuliaisostoksia. Vaimo sai muun muassa kosmetiikkaa ja samppanjaa.

Kun laiva saapui seitsemän aikoihin Turun satamaan, oli edessä vielä ajomatka pääkaupunkiseudulle. Automme oli koko reissun ajan ollut turvallisesti parkissa kätevästi suoraan terminaalin edessä aidatulla ja vartioidulla alueella.

Päällimmäinen fiilis reissusta oli se, että se olisi voinut kestää pidempäänkin. Mutta kaikki olivat äärimmäisen tyytyväisiä näinkin: oli kaikin puolin täyden kympin reissu!”

Terveisin,

Juha

Lue myös: Anssi Honkanen: ”Nuoruuden rymyreissut ovat vaihtuneet muumidiscoon”

Lue myös: Niina Backman: "Olen reissustressaaja"

Kilpailut

Uusimmat