Kuva: Senja Rapila

The 69 Eyes -kitaristi: "Uudella levyllä tavoitettiin fiilis, johon ihmiset aikoinaan rakastuivat"

03.05.2016 13:30 - Reija Saarinen

The 69 Eyes julkaisi uusimman albuminsa 22. huhtikuuta.

Universal Monsters julkaistiin 22. huhtikuuta. Kyseinen levy on The 69 Eyes -yhtyeen uran yhdestoista. Tuoreella albumilla palattiin kitaristi Bazien mukaan kohti uran alkuaikoja.

- 2000-luvun alussa teimme levyt, jotka nostivat meidän suuren yleisön tietoisuuteen. Sen jälkeen halusimme kuitenkin muuttaa hiukan soundia ja siitä on tullut kyllä palautetta, että alettiin liikaa irrottautua siitä ytimestä. Tällä uudella levyllä kuitenkin tavoitettiin se henki ja fiilis mihin ihmiset aikoinaan on rakastunut, mies kertoo Jere Ollisen haastattelussa.

Vaikka mukana siis onkin uran alkuajoilta tuttuja tapoja ja soundeja, ei kaikki kuitenkaan ole kuin ennen.

- Ei tietenkään haluttu tehdä samanlaista levyä kuin 2000-luvun alussa. Hyvät jutut on onneksi jäänyt, mutta sellainen turha säätö on poissa. Kaikin puolin työskentely on parempaa.

Kokonaisuus kasaan kahdessa osassa

Uusi levy vei aikaa ja täydellinen kokonaisuus hitsautui kasaan ajan kuluessa.

- Se oli kyllä aika pitkä prosessi, niin kuin aina. Tällä kertaa meillä ei ollut suurepaa suunnitelmaa siitä, että millainen levy tästä halutaan. Tehtiin viime vuonaa touko-kesäkuussa eka nauhoitussessio ja toinen sitten elo-syyskuussa. Siitä se kokonaisuus sitten syntyi.

Lähtökohta oli kuitenkin sama kuin aina aiemminkin. Kappaleet tehdään musiikki edellä.

- Musapohja on meillä yleensä valmiina. Jyrki sitten poimii ne, jotka kiinnostaa eniten. Sitten alkaa kappaleen sanoittaminen. Koskaan me ei olla lähdetty hommaan teksti edellä, kyllä se niin on, että musa inspiroi sitä lyriikkaa.

Kilpailut

Uusimmat