Kuva: AOP

AC/DC-laulajan kuulo korjautuu? Uusi teknologia voi mahdollistaa paluun lavoille

12.10.2016 07:45 - Mikko Räsänen

Brian Johnson saattaa vielä palata AC/DC:n laulajaksi.

Brian Johnson joutui vetäytymään huhtikuussa AC/DC:n laulajan paikalta, koska häneltä paljastui paha kuulovaurio, joka uhkasi kuurouttaa hänet lopullisesti, jos hän vielä jatkaa keikkailua ja melulle altistumista. Johnson ei kuitenkaan ole luovuttanut. Hän on kääntynyt uutta kuulokojeteknologiaa kehittävän Asius Technologies -yhtiön puoleen. Tavoitteena on kehittää kuulokoje, joka ei vain palauttaisi Johnsonin kuuloa vaan mahdollistaisi myös paluun rock-lavoille.

Johnson testasi jo taannoin laitteen demoversiota ja oli vaikuttunut tuloksista. 

- Se toimii. Se todella toimii, eikä vastaväitteitä voi esittää. Olin liikuttunut ja ihmeissäni, kun pystyin taas kuulemaan musiikkia paremmin kuin vuosiin, Johnson kertoi kesällä.

Tuossa vaiheessa laite oli kooltaan vielä liian suuri, mutta nyt Asius tekee töitä sen eteen, että laite puristettaisiin niin pieneen kokoon, että se sopisi kuulolaitteeksi.

Asius-johtaja Stephen Ambrose vaikuttaa puheissaan optimistiselta.

- Voi olla, että 6-12 kuukauden kuluttua meillä on jotain, joka mahdollistaa sen, että Brian voi palata lavalle ilman, että on enää riskiä kuulovaurion pahenemisesta.

Suuri kysymys on kuitenkin se, onko AC/DC:tä enää olemassa tuossa vaiheessa. Axl Rose tuurasi Johnsonia AC/DC:n Rock or Bust -kiertueen lopulla, mutta palasi sitten takaisin Guns N' Rosesin riveihin. AC/DC-rumpali Phil Rudd joutui jo aiemmin jäämään sivuun jouduttuaan oikeuteen huumesekoilujen takia. Viimeisenä basisti Cliff Williams ilmoitti lopettamisestaan, koska hänellä oli mennyt fiilis kaikkien muiden miehistönvaihdosten takia. AC/DC:n tulevaisuus on kitaristi Angus Youngin käsissä ja hänkin kertoi taannoisessa haastattelussa, ettei tiedä, mitä tapahtuu Rock or Bust -kiertueen jälkeen. 

Lue myös: Cliff Williams jätti AC/DC:n - katso videot viimeiseltä keikalta

Lue myös: Entisellä AC/DC-rumpalilla elämässä uusi suunta - julkaisee uudistetun version soololevystään

Lue myös: Phil Rudd haluaa palata AC/DC:n riveihin - kunhan Axl Rose ei ole mukana

Lähde: Metal Injection

Kilpailut

Uusimmat