Kuva: AOP

"Pahinta roskaa ikinä" - 10 artistia, jotka vihaavat omia levyjään

06.11.2016 16:15 - Iiro Myllymäki

Muun muassa Bruce Springsteen ja Eminem ovat arvostelleet omia albumejaan kovin sanoin.

Muusikot yleensä työstävät albumejaan huolellisesti ja hartaasti. Näin ollen luulisi, että he olisivat tyytyväisiä lopputuloksiin, mutta näin ei suinkaan aina ole. Mental Floss listasi 10 artistia, jotka vihaavat tai ovat jossain vaiheessa vihanneet omia tiettyjä albumejaan:


1. Bruce Springsteen – Born To Run (1975)

Springsteenin kolmas albumi saavutti suuren suosion sekä kriitikoiden että ostavan yleisön keskuudessa, mutta itse Pomo ei ollut albumiin tyytyväinen sen julkaisuhetkellä. Levyttäessä mies oli ehtinyt turhautua kappaleisiin niin paljon, että uhkasi olla julkaisematta koko albumia.

- Vihasin levyä, kun se oli valmis. En pystynyt kuuntelemaan sitä. Se oli mielestäni pahinta roskaa ikinä. Sanoin levy-yhtiölle, että en julkaise sitä. Että menen vain keikalle esittämään uudet kappaleet ja julkaisen ne livealbumina, Springsteen on kertonut.

2. Jay-Z – In My Lifetime, Vol 1 (1997)

Räppäri Jay-Z on sanonut, että hänen toinen albuminsa kärsi liian hittihakuisesta biisintekemisestä. Mies mietti, millaisia kappaleita radiossa soitettaisiin eikä niinkään, millaisia kappaleita hän oikeasti haluaisi tehdä.

- En kuuntele sitä albumia, koska mielestäni mokasin sen kanssa, Jay-Z on myöntänyt.

3. Foo Fighters – One By One (2002)

Rock-bändin neljäs albumi miellytti sekä kriitikoita että kuuntelijoita, ja albumilla bändi sai vuoden parhaan rock-albumin Grammy-palkinnon vuonna 2002. Bändin nokkamies Dave Grohl ei kuitenkaan ole levyyn tyytyväinen.

- Neljä biisiä oli hyviä, ja loppuja seitsemää en enää koskaan kuuntele. Meillä oli kiire päästä tekemään levyä ja kiire saada levy valmiiksi, Grohl on sanonut.

4. Eminem – Encore (2004)

Eminemin musiikinteko kärsi huumeriippuvuudesta läpi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen.

- Julkaisin melko keskinkertaista kamaa. Kun tein Encorea, riippuvuuteni alkoi elää ihan omaa elämäänsä, Eminem on kertonut.

5. Morrissey – Kill Uncle (1991)

Morrissey on kuvaillut toista sooloalbumiaan ”kalpeaksi ja kalvakaksi” tekeleeksi.

6. Oasis – Be Here Now (1997)

Brittibändin kitaristi Noel Gallagher on nimennyt Be Here Now:n yhtyeen huonoimmaksi albumiksi.

- Se kuulostaa siltä, että joukko jätkiä on mennyt studioon kokaiinipäissään ja välittämättä mistään mitään. Kaikki biisit olivat todella pitkiä ja lyriikat paskoja, Gallagher on arvioinut.

7. Drake – Thank Me Later (2010)

Kanadalaisräppärin esikoisalbumi ei räppärin itsensä mukaan edustanut sitä, mihin kaikkeen hän muusikkona pystyy.

- Jos ollaan rehellisiä, en ollut täysin tyytyväinen Thank Me Later -albumiin. Jengi rakasti sitä, mutta tiesin pystyväni parempaan enemmällä ajalla, Drake on kertonut.

8. R.E.M. – Around The Sun (2004)

Yhtyeen kolmastoista studioalbumi ei saanut kovinkaan lämmintä vastaanottoa kriitikoilta. Myöskään bändi ei ollut tyytyväinen tuotokseensa.

- Se kuulostaa siltä, mitä se on. Joukko ihmisiä, jotka ovat niin kyllästyneitä biiseihinsä, etteivät he enää siedä niitä, yhtyeen kitaristi Peter Buck on sanonut.

9. Lykke Li – Youth Novels (2008)

Ruotsalainen indie-poppari Lykke Li pitää esikoisalbumiaan liian raakana eikä ole säästänyt sanojaan sitä suomiessaan.

- En voi sietää ensimmäistä albumiani. Se on niin huono. Minä olin huono, Li on sanonut.

10. The Strokes – Angles (2011)

Rock-yhtye oli pitänyt viiden vuoden levytys- ja kiertuetauon ennen odotetun Angles-levyn ilmestymistä. Bändin laulaja Julian Casablancas on kertonut, että jakoi biisinkirjoitusvastuuta albumilla muiden bändiläisten kanssa enemmän kuin ennen. Näin ollen läpi pääsi materiaalia, jota hän ei itse allekirjoittanut. Kitaristi Nick Valensi on kutsunut albumia ”kamalaksi”.

Lue myös: Ensimmäinen tekoälyn säveltämä pop-biisi julkaistiin - voittaako jo ihmissäveltäjät?

Lähde: Mental Floss

Kilpailut

Uusimmat