Uriah Heepin Russell Gilbrook: Musiikkiteollisuus on huonossa jamassa

09.12.2014 12:53 - Henri Laukka

Uriah Heep keikkailee perjantaina Jyväskylässä ja lauantaina Rovaniemellä. Yhtyeen rumpali Russel Gilbrook (kuvassa vasemmalla) surkuttelee musiikkiteollisuuden nykytilaa Radio Cityn haastattelussa.

Nazarethin kanssa Rockin' Christmas -kiertueella olevan legendaarisen orkesterin rumpali kertoo, että nykyään bändit joutuvat kiertämään lähes tauotta sillä levynmyynnit ovat vajonneet pohjamudissa huippuvuosien määristä.

- Tietysti kyse on rahasta. Tämä on työtämme. Meidän pitää kuitenkin elättää perheemme. Musiikkiteollisuus on huonossa jamassa. Levyjä ei myydä. Sen vuoksi monet vanhat bändit ovat palanneet yhteen, sillä he ovat tajunneet olevansa maailmanlaajuisessa suosiossa ja voivat tehdä työllään rahaa, Gilbrook summaa.

Gilbrook pahoittelee myös nuorempien bändien kohtaloa.

- Heidän on vaikeaa luoda fanipohjaa monessakin maassa. Internet on toki olemassa, mutta se on samalla tuhonnut pääsyn paremman musiikin pariin. Kukaan ei osta LP-levyjä. Kukaan ei kuuntele levyä sen luoman tarinan vuoksi vaan ihmiset kuuntelevat yhden biisin siellä täällä. Sillä tavalla ei saa kiinni bändin tarkoituksesta.

- Levy-yhtiöt eivät enää panosta uusiin bändeihin seitsemän tai kymmenen albumin sopimuksiin. Koko musiikkiteollisuuden rakenne on muuttunut.

Uriah Heep ja Nazareth ovat perjantaina keikalla Jyväskylässä ja lauantaina Rovaniemellä. Jyväskylän keikalla on lisäksi mukana Silvennoinen Maijanen Band. Rovaniemellä lavalle kipuaa Melrose.

Kilpailut

Uusimmat