Kuva: AOP

Jarkko Ahola ihmettelee nykyrokkareiden tervettä elämää: "Hiphop-piireissä käytetään huumeita"

23.11.2016 10:00 - Anna Hopi

Jarkko Aholaa eivät kiinnosta terveysintoilu tai superfoodit.

Nykyään musiikkiskene on muuttunut terveyttä ja hyvinvointia korostavaksi. Artistit ottavat somekuvia kuntosalilta ja lenkiltä, keikkapaikkojn takahuoneissa on kaljan ja väkevien juomien sijaan tarjolla ituja, salaattia ja kookosvettä. Jos ennen keikkaa riipaistiin shotti kirkasta, nyt joogataan ja venytellään. Rock-kukko Jarkko Ahola kannattaa elämäntyylissä kohtuutta, mutta osaa laittaa arvon myös vanhalle kunnon rock 'n roll -meiningille.

Hän kyseenalaistaa terveystrendin, ja että elävätkö nykypopparit ja -rokkarit tosiaan niin terveyshenkistä elämää, kuin miltä pinnalta näyttää.

- He väittävät tekevänsä niin, mutta ehkä he sittenkin tekevät jotain muuta, virnistää rokkari.

- Silloin kun Teräsbetoni nousi pinnalle, festareiden bäkkäreillä juotiin kaljaa avoimesti. Se oli rock 'n roll. Nyt huono elämä ei ole ollenkaan pinnalla. Nyt ihmisen pitää käydä salilla, olla huippukunnossa ja syödä vain terveellisesti. Ja käyttää aikansa 100-prosenttisen oikein. Sehän on täysin mahdotonta oikeasti, ihmiset vain esittävät sellaista.

Ahola pitää terveyshehkutusta ohimenevänä trendinä, eikä ole lähtenyt siihen mukaan.

- Olen kohtuuden ystävä, enkä usko superfoodeihin. Mikään ei ole oikeasti superia, paitsi Supermies siinä sarjakuvalehdessä. Se on fiktiota. Se on tapa myydä asioita ihmisille, ja ohimenevä trendi. Näitä tulee ja menee. En ole lähtenyt tähän mukaan. Olen tolkun miehiä.

"Ihmisillä on tapana laittaa elämä ranttaliksi"

Hän kohauttaa harteitaan, kun mainitaan, että suomalainen rock on nyt pudonnut vähemmistön ihannoimaksi elämäntyyliksi.

- Minkäs teet. Kyllä se varmaan palaa taas, onhan alakulttuureita aina ollut. Sitähän se rock oli pitkään ja palasi kuvioihin, nyt rock on mennyt takaisin alakulttuuriksi. Toisaalta hip hop -piireissä käytetään huumeita, mikä on laitonta. Niistä ei hirveästi varmaan voi puhua, toteaa rokkari.

- Ekstaasit ja muut lähtivät taas sieltä konemusapuolelta. Kyllähän ihmisillä on tapana tavalla tai toisella laittaa elämä ranttaliksi. Rock 'n roll -homma on vähän passee, mutta minähän laulankin tällä hetkellä iskelmää, virnistää mies.

Kuuntele alta Aholan tuorein levy Romanssi, joka sisältää iskelmällistä musiikkia.

Lue myös: Rokkikukko Jarkko Ahola siirtyi iskelmään: "Haluan rikkoa rajoja"

Kilpailut

Uusimmat