Kuva: Mikko Räsänen

Toni Wirtanen paljastaa - rakasti Apulannan punk-vuosina brittipoppia

21.12.2016 10:10 - Anna Hopi

Laulaja Toni Wirtanen sai 90-luvulla vaikutteita brittibändi Oasikselta.

Radio Suomirockin kuulijoiden arvostama Valot pimeyksien reunoilla -kappale on saanut kehuja siitä, että se on kuulostanut joidenkin kuulijoiden korviin radioystävälliseltä ja jopa iskelmälliseltä. Toni Wirtanen tyrmää ajatuksen iskelmäyhteydestä täysin.

- Se on enemmän ysäribiisi kuin mikään, mitä olemme tehneet koko 2000-luvulla. Se on paluu Oasiksen isoihin jousiorkesteri- ja sähkökitarabiiseihin. Vaikka joku Wonderwall ja se koko Oasiksen (What's the Story) Morning Glory -aikainen paisuttelu. Se on hyvinkin paljon sitä sävyä. Ei tuossa voi humppasaappaita vielä vetää jalkaan. Minä vetäisin ennemmin brittipoppiosastoon tuon biisin, sanoo mies.

Wirtanen myöntää, että jokainen fani kuulee tietenkin kappaleissa omanlaisiaan vaikutteita, mutta hän toteaa olleensa 90-luvulla todella kova Oasis-fani.

- Se brittipoppihomma oli mulla musanteossa vahva vaikutin, ja se lähti nimenomaan Oasis-pohjalta. Olen ollut aikanaan massiivinen bändin fani. Se oli iso inspiraatio vuosina 1995-1997. Oli fanipaitaa ja videokasettia, ja kävin useita kertoja keikoilla. Tuo Valot pimeyksien reunoilla -biisi on viuluineen kumarrus omaan Oasis-faniuteen.

Valot pimeyksien reunoilla -kappale sijoittui Radio Suomirockin Kaikkien aikojen suomirock-kappale -äänestyksessä sijalle 29. Apulanta myös voitti äänestyksen eräällä klassikkokappaleellaan. Katso äänestyksen tulokset täältä.

Lue myös: Kaikkien aikojen suomirock-kappale valittiin - voittajaksi Apulanta

Uusimmat