Kuva: Mikko Räsänen

Olli Lindholm erotti Yö-muusikot tekstiviestillä: "Ei puhevälejä pitkään aikaan"

15.12.2016 16:29 - Anna Hopi

Yö-yhtyeen riveissä kuohuu, kun nokkamies Olli Lindholm vapautti muusikot työtehtävistään.

Yön fanit saivat tänään kuulla yllättävän uutisen, kun yhtyeen pitkäaikaiset soittajat saivat lähtöpassit bändistä. Iskelmän iltapäiväjuontaja Satu Kotonen sai puhelimitse yhteyden erotettuun basistiin Jay Lewisiin. Miehen mukaan potkut tulivat hänelle yllätyksenä.

- Olin suunnitellut, että katson vielä ensi kesän ja sitten ehkä lähden omille teilleni. Minulle tämä ei tullut niin järkyttävänä shokkina kuin kitaristi Daffylle, sanoo Lewis haastattelussa.

Jonkin verran miestä silti ihmetyttää, sillä tieto erottamisesta tuli muusikoille tekstiviestinä.

- Sain tekstiviestin asiasta. Olli Lindholm kirjoitti, ettei voi enää nousta samalle lavalle minun ja Daffyn kanssa. Kiitos ja piste, kertoo mies.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Olli on muuttunut ihmisenä"

Menestyksekkään juhlakiertueen jälkeen potkujen saaminen kirpaisee tietenkin basistia, joka on ollut bändin riveissä vuodesta 1999.

- Olli on muuttunut niin paljon viimeisten viiden vuoden aikana, että häntä ei ole tunnistaa samaksi ihmiseksi. Hänelle sen myös siinä sanoin. Hirveän vaikeaa tavallaan löytää samaa Ollia, joka oli ennen bändikaverina. Hän myönsi itsekin muuttuneensa, mutta siihen se viestin vaihto jäi, toteaa basisti.

- Puhuimme Daffyn kanssa aika kauankin asiasta. Hän sai itse asiassa jo kaksi päivää sitten potkut, ja minä tänään. Puhelimeni oli ollut kiinni. Olli sanoi laittaneensa puhelinvastaajaan viestin, mutta ihmettelen tätä, koska minulla ei ole vastaajapalvelua. En ole kuitenkaan mitään viestiä kuunnellut. Nyt tiedän kuitenkin, missä mennään.

Lewis pohtii olleensa Yö-yhtyeessä mukana miltei 18 vuoden matkan.

- Samanaikaisesti tämä on pettymys, miten asia hoidettiin. Suuri pettymys. Mutta myös helpottaa. Kasvotusten tämä pitäisi hoitaa ihminen ihmiselle. Erittäin persoonatonta hoitaa asia viestillä, kun on tehty yhdessä töitä pitkään, sanoo basisti.

Ei puhevälejä pitkään aikaan

Hän yllättää kertomalla, että on varsinaisesti puhunut Olli Lindholmin kanssa viime kesänä.

- Emme ole jutelleet todella pitkiin aikoihin Ollin kanssa mitään. Olemme lähetelleet viimeisinä aikoina satunnaisia tekstiviestejä. Olli on varmaan miettinyt tätä vähän kauemmin. Kun ei puhuta, ei ole dramatiikkaa. Silloin tehdään vain töitä. Ei tämä ole mikään teinibändi ole, että olisimme lähteneet keikan jälkeen pyörimään kaupungille ja juomaan kaljaa, selittää Lewis.

Hän avaa tämänhetkisiä tunnelmiaan lisää. Isojen juhlakiertue-keikkojen jälkeen fiilis oli hyvä, minkä takia tekstiviesti tulikin järkytyksenä.

- On todella iso haikeus että keikat menivät vielä todella hyvin. Jos rundi olisi mennyt päin persettä, sen olisi ymmärtänyt. Mutta kun keikat menivät todella hyvin, sanoo Jay.

Muusikko sanoo, että bändin sisällä on tapahtunut asioita, joista hän ei halua avautua sen enempää. Yhtyeen sisäiset jännitteet ovat kuitenkin viime aikoina kasvaneet huomattavasti.

- Tämä ei ole bändi ollut ikiaikoihin, me olemme vain siellä töissä, se on hänen show'nsa. Olli hoitaa kaiken siellä ja päättää kaikesta. Emme ole olleet puheväleissä pitkiin aikoihin. Faneilta on tullut nyt potkujen jälkeen sellaista palautetta, että heitä ei tule enää ikinä näkymään enää Yön keikoilla.

Onko jotain, mitä Lewis haluaisi sanoa Olli Lindholmille juuri nyt?

- Olisi kiva tietää tarkempi syy, miksi emme voi nousta lavalle yhdessä. Se on ainoa paikka, missä olemme viihtyneet yhdessä, murehtii muusikko.

Kuuntele haastattelu alta.

Lue myös: Yö erotti kitaristin ja basistin - näin Olli Lindholm kommentoi

Lue myös: Yöstä irtisanottu basisti ihmettelee yllätyspotkuja

Kilpailut

Uusimmat