Kuva: Mikko Räsänen

Muistatko 80-luvun legendaarisen olutmainoksen - taustamusiikista tuli yllätyshitti

27.01.2015 17:21 - Mikko Räsänen

Ile Kallio teki 80-luvulla musiikin tv-mainokseen. Artistille tuli ongelma, kun yleisö halusi keikoilla kuulla kappaleen, vaikka se oli vain 30 sekunnin mittainen.

Ile Kallio sai 80-luvulla tehtäväksi tehdä taustamusiikin Light Beer -ykkösoluen tv-mainokseen. Musiikin tilaajat halusivat, että mainoksen kappale on sama El Condor Pasa kuin mainoksen aiemmissa versioissa, mutta Ilen haluttiin tekevän siitä uusi versio.

- Kuulin biisin valmiina saman tien päässäni. Innostuin välittömästi ja ajattelin, että pistetään kitara laulamaan ja isoa rumpua mukaan, Kallio muistelee Radio Cityn Rockotteen haastattelussa.

Lopputuloksesta tuli huomattavasti mahtipontisempi kuin aiemmin mainoksessa käytetty kappale.

- Mahtipontisuus on hieno asia. Tässä kohdassa tekisi mieli lainata Yngwie Malmsteenia, kun hän sanoi, että "Miten niin vähemmän on enemmän? Enemmän on enemmän!". Tässä se pitää paikkansa.

- Olen edelleen ylpeä tuosta. Tuo on kertakaikkisen hieno styge ja yksi maailmankaikkeuden hienoimmista melodioista, Kallio sanoo yhä 30 vuotta kappaleen teon jälkeen.

Suuri yleisö sekosi kuulemastaan niin totaalisesti, että Ilen keikoilla yleisö alkoi toivoa olutmainoksen kappaletta. Ongelma oli se, että mainokseen kirjoitettu kappale oli vain 30 sekuntia pitkä. Lopulta ei auttanut kuin kirjoittaa kappaleesta täyspitkä versio, että yleisö saisi haluamansa.

- Siitä tehtiin ihan biisi, mutta sitähän oli silkkaa iloa tehdä. Huonompi vaihtoehto olisi ollut se, että yleisö olisi sanonut, että "älä ikinä vedä tuota biisiä", Kallio kertoo nauraen. 

Katso alta nostalginen tv-mainos ja kuuntele sen alapuolelta Ile Kallion täysversio mainoskappaleesta.



Kilpailut

Uusimmat