Kuva: Splash

Rammstein-kitaristi: Laulajana olen vielä ihan vauva

06.02.2015 15:22 - Nelly Tatti

Rammsteinin perustajajäsen pui sooloprojektinsa ja Rammsteinin eroja.

Rammsteinin kitaristi ja perustajajäsen Richard Kruspe soittaa Rammsteinin lisäksi myös vuonna 2005 perustetussa Emigrate-nimisessä industrial metal-yhtyeessä, jossa hän toimii myös laulajana. Rammsteinissa herra saa rauhassa keskittyä raskaisiin, mutta melodisiin kitarariffeihin, jotka tasoittavat Till Lindemannin alavireistä laulantaa. Emigrate taas vaatii Kruspelta enemmän, koska joutuu itse sanoittamaan ja laulamaan kappaleissa kitaransoiton lisäksi.

- Olen sen verran edistynyt kitaransoitossa ja biisien kirjoittamisessa, että tiedän tasan tarkkaan mikä tehtäväni on Rammsteinissa, mutta laulajana olen vielä aivan vauvan tasolla. Emigratea tehdessäni, jouduin alentamaan odotuksiani paljon, koska kaikki kuulosti niin hirveältä. Oli hetkiä jolloin ajattelin, että laulaminen ei vain ole minun juttuni, mutta onneksi basistimme sai minut toisiin aatoksiin, Kruspe kommentoi sooloprojektiaan.

Emigraten edellisen abumin aikana Kruspe asui New Yorkissa, mikä johti ensimmäisen levyn pehmeään, rockimpaan soundiin. Kruspe sanoo itse kuuntelevansa raskaampaa musiikkia, joten hän oli yllättynyt lopputuloksesta. Nykyään herra asustaa Berliniissä ja se myös kuuluu joulukuussa julkaistulla Silent So Long -albumilla, sillä Richard kokee Berliinin synkemmäksi ja tuhoisammaksi kaupungiksi, kuin New York.

Lähde: MusicRadar

Kilpailut

Uusimmat