Kuva: AOP

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus teki paluun - kuuntele Pitkän kaavan mukaan

23.02.2017 12:04 - Reija Saarinen

Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen kappale 13 vuoteen.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus yllätti tänään julkaisemalla uutta musiikkia 13 vuoden tauon jälkeen. Pitkän kaavan mukaan -niminen kappale sai heti julkaisupäivänään myös näyttävän musiikkivideon.

- Niskalaukauksen loppuvaiheessa minua kiinnosti kaikki muu kuin se, mitä me juuri silloin teimme. Ja sitä kaikkea olen sen jälkeen saanutkin tehdä: esittää monenlaista musiikkia, opiskella kansanmusiikia Kaustisella, tehdä tv-töitä ja jopa kesäteatteria. Kaiken tuon jälkeen tuo menneisyyskin alkoi pikkuhiljaa näyttäytyä hieman toisessa valossa - alkoi ne hyvätkin hetket muistua mieleen. Niskalaukauksen biisejä, tai ainakin muutamia niistä, olen esittänyt koko tämän ajan kaikenlaisilla keikoillani. Aloin pohtia, että pitäisikö näitä esittää sitten vielä joskus myös niinä alkuperäisinä sovituksina originaalin ryhmän, siis vanhojen ystävieni kanssa. Ja mikäpä muu sitä estäisi kuin ainoastaan se oma yltiöpäinen ei-koskaan-enää -julistukseni, laulaja Timo Rautiainen kertoo.

Rautiaisen mukaan paluun ehtona oli se, että yhtye tekee myös uutta musiikia.

- Ilman sitä en koskaan olisi ryhtynyt tähän. Oli hienoa huomata, että muut olivat samaa mieltä. Olenkin hyvin innostunut nykytilanteesta, sillä on hauskaa kuulla, miten 12 vuoden eletty elämä kuuluu bänditovereiden tekemisissä. Tai voihan olla niinkin, ettei se kuulu mitenkään. Eikä sekään haittaa! Aika näyttää.

Uusimman kappaleen voit kuunnella alta.

Yhtye nähdään kesällä myös keikkalavoilla. Kiertupaikkakunnat näet alta.

30.06. Provinssi, Seinäjoki
01.07. Tuska Open Air Metal Festival, Helsinki
15.07. Ilosaarirock, Joensuu
21.07. John Smith – Rock Festival, Laukaa
22.07. Tammerfest / Pakkahuone, Tampere
29.07. Kuopio RockCock, Kuopio
04.08. Porispere, Pori
05.08. Jurassic Rock Festival, Mikkeli

Uusimmat